3.10.2015
Hei kaikki Ihanaiset Kinuskikaverit! Varmasti ehkä tiedättekin, että huomenna sunnuntaina 4.10 vietetään valtakunnallista korvapuustipäivää.
Minä päätin ottaa pienen varaslähdön ja leivoin puusteja hieman uudella twistillä jo tänään.
Löysin Marja Malisen toimittamasta Pieni pullakirja- nimisestä kirjasta tällaiset suklaapuustit, ja tottahan niitä oli suurena suklaan ystävänä lähdettävä testaamaan.
Itse jätin ohjeessa olevan pähkinärouheen allergian vuoksi pois.Kirjassa oli myös puustit kumottu muffini vuokiin paistumaan ja minä pohdin että en moista operaatiota tee, mutta liekö suklaan ansiota vai mitä pullat olivat kyllä kallellaan sekä itään että länteen kun tulivat uunista ulos. Suosittelen siis lämmöllä laittamaan pullat muffini vuokiin. Onneksi mukana oli myös kauniita yksilöitä, niin että sain teille tänne kuvaa.
VINKKI: Kun jätät taikinasta munan pois, ja voitelet pullat vaikka maidolla, saat tästä maistuvan herkun myös muna allergiselle.
Olen myös kuullut että sokeroidulla kahvijuomalla voitelemalla saa pulliin kauniin kiillon. Toki tätä en ole itse kokeillut.
Pullataikinaan tarvitset:
5dl maitoa
1pkt hiivaa
1 muna (huoneenlämpöisenä)
2dl sokeria
2rkl kaardemummaa
1tl suolaa
15dl vehnäjauhoja
200g voita sulatettuna
Täyte-aineet:
voita
200g talous suklaata rouheena
2dl hasselpähkinä tai mantelirouhetta (voit jättää pois mikäli olet allerginen)
voiteluun:
1 muna
Pinnalle:
raesokeria tai pähkinärouhetta
Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.Lisää sokeri, suola, kaardemumma ja muna.
Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppupuolella sulatettu rasva.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa ilmakuplat pois.
Jaa taikina kahteen osaan, pistä toinen puoli odottamaan ja kauli toinen taikina pallo
suorakaiteenmuotoiseksi levyksi.
Levitä taikinalevyn päälle ohuelti pehmeää voita ja ripottele voin päälle suklaarouhe. (pähkinärouhe)
Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla tasakokoisiksi paloiksi.
Nosta palat muffinivuokiin ja sitten pellin päälle kohoamaan noin puoleksi tunniksi.
Voit peittää pellin liinalla.
Toimi samoin toisen taikinapallon kanssa.
Voitele kohonneet pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria.
Paista pullat 225 asteessa noin 15 minuttia.
NAUTI VIELÄ VÄHÄN LÄMMIN PULLA KYLMÄN MAITOLASILLISEN KERA!!! 🙂
Iloista, Aurinkoista, leivonnan ja ulkoilun täyttämää korvapuustipäivää kaikille!! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kaunis kiitos Kinuskiemo! 🙂 Vaikka kaikkea olenkin leiponut vuosien ajan,niin yksinkertainen asia kuin pullataikina olen kokenut sen vaikeaksi .Ja toisaalta kun oma äitini leipoo taivaallista pullaa ei ole myöskään ollut tarve edes harjoitella. Nyt olen saanut kipinän ja pullaa syntyy neljällä letittäen, korvapuusteja….. 🙂