Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Suklaakakku eli gateau au chocolat

11.6.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_pappilan-hätävara-001_600x600.jpg

Tämä kakku ei kyllä liiemmin ulkonäöllä hurmaa mutta maku on aivan ihana. Silloin kun tekee oikein mieli
suklaata,meillä leivotaan tätä ranskalaisperäistä kakkua.En muista edes mistä ohjeen olen alunalkaen saanut.
Ensimmäinen ajatus minulla oli että koska kakku on tosi helppo ja nopea tehdä,niin laitan sen kesäkisaan mukaan,
mutta tehdessäni tajusin,ettei tämä kakku sisällä rahkaa, joten jääköön kisa sikseen tämän kohdalla.

Tarvitset: 24cm irtopohjavuoan
vähän voita vuoan voiteluun sekä korppujauhoa jauhottamiseen
200g tummaa taloussuklaata
200g voita
4 huoneenlämpöistä munaa
2dl sokeria
2 1/2dl vehnäjauhoja
tomusokeria koristeluun

Tee näin:
Kuumenna uuni 225 asteeseen
Voitele ja jauhota vuoka.
Sulata suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä ja jäähdytä vähän.
Sillä välin voit vatkata munat ja sokerin kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita varovasti jäähtynyt suklaamassa muna-sokerivaahtoon.
Sekoita varovasti vähän kerrallaan jauhot taikinaan.
Taikinan tulee säilyä kuohkeana.
Kaada taikina vuokaan ja paista 15 minuuttia.
Ota kakku uunista ja anna kakun jäähtyä vuoassa.
Kakun suklaa jää sisältä valuvaksi mikä onkin tarkoitus.
Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoile kermavaahdon kera.

VINKKI! Mikäli kakkua sattuisi jäämään yli,se säilyy jääkaapissa pari päivää hyvin.
Voit myös pakastaa kakun.

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Helpot ja nopeatMuut juhlapöydän kakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
12.6.2015 06:27

Kiitos Emolle! Kyllä,asia on juuri kuten sanoit.Halkeamat pinnassa kuuluvat asiaan ja ei muuta kuin syömään…… 🙂

Kinuskiemo
11.6.2015 22:02

Minusta tällainen sisältä löysäksi jäävä suklaakakku ei kaipaa mitään erityiskoristelua. Pienet halkeamat tomusokeroidussa pinnassa ovat kakun tavaramerkki ja kakun nähdessään tietää, että nyt herkutellaan suklaalla. Hurmaava koristelu hoituu kermavaahtokokkareella, jonka jokainen annostelee ”omantuntonsa” mukaan. Nam! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa