Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Kevät,  Lapset,  Pikkuleivät,  Suklaataikina,  Syntymäpäivät,  Ylioppilasjuhlat Nähty 59783 kertaa
 
29.05.2016
 
4 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTISuklaa-pitsipiparit


Suklaa taikinan innoittamana päätin testata miten tämä taikina taipuisi pikkuleipä muotoon.
Ajattelin että jospa piparit leviävät uunissa muodottomiksi tms. mutta hyvin onnistui. Leviämistä toki tapahtui jonkin verran
mutta ei häiritsevästi, ja taas meillä tuoksuu ihanalta, nopeasti ja helposti.
Koristelussa otin tällä kertaa avuksi mummon pitsiliinat.
Piparimuotin muotoa sekä sokerimassan väriä vaihtamalla saat hyvinkin erilaisia pipareita monenlaisiin juhliin.

Tarvitset:
1 paketti Myllyn paras suklaa taikinaa
Piparimuotti
kaulin
jauhoja kaulitsemisen avuksi
Tästä tulee noin 20 sydämen muotoista piparia

Tee ensin näin:

Ota taikina sulamaan ja sulata paketin ohjeen mukaisesti.
Kaulitse taikina jauhoja apuna käyttäen mutta älä kaulitse liian ohueksi.
Ota haluamallasi muotilla taikinasta pipareita ja siirrä ne uunipellille.
Piparit saavat todella olla vähän paksumpia ja pellille kannattaa jättää pieni leviämis vara.

20160529_110945

Paista piparit uunissa 175 asteessa 7 minuuttia.
Anna pipareiden jäähtyä rauhassa uunista pois ottamisen jälkeen, ennen kuin niitä alat koristelemaan tai siirtämään.

Seuraavaksi tarvitset näitä:

20160529_115419

Leivonta alustan
Kaulimen
Astetta pienempi samanmuotoinen muotti kuin pipareita tehdessä
sokerimassaa
pitsiliinan
sokerikuorrutetta liimaksi
koristerakeita/kuulia
tomusokeria
Itse käytin kaupan sokerimassaa kun sellainen sattui avattuna kaapissa olemaan, mutta jos käytät Kinuskikissan uutta sokerimassaa puodista,
niin ymmärtääkseni siihen ei tomusokeria tarvita.

Tee näin:

Kaulitse sokerimassa levyksi ja aseta pitsiliina sokerimassa levyn päälle ja kaulitse vielä voimakkaasti että pitsikuvio
jää sokerimassaan kiinni.

20160529_115549

20160529_115651

Ota nyt astetta pienemmällä muotilla samanlaisia kuvioita sokerimassasta irti.
Sen jälkeen liimaa sokerimassa sydämet piparisydämien päälle sokerikuorrutteella.
Halutessasi voit vielä viimeistellä piparin pienellä syötävillä koristerakeilla.

20160529_120819

Aseta piparit tarjolle tai säilytä kannellisessa rasiassa huoneen lämmössä.