4.10.2014
PULLATAIKINA:
5dl maitoa
50g hiivaa
2 munaa
2dl sokeria
1rkl kardemummaa
1 1/2tl suolaa
15-16 dl vehnäjauhoja
150g voita
1. Ota taikinaan tarvittavat aineet huoneen lämpöön muutama tunti ennen leipomista
2. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita puuhaarukalla niin että hiiva on täysin liuennut.
3. Lisää munat, sokeri ja mausteet hyvin sekoittaen
4. Lisää jauhot ensin puuhaarukalla sekoittaen, sitten käsin alustaen. Älä sekoita kaikkia jauhoja vielä
tässä vaiheessa vaan lisää rasva välillä ja lisää loput jauhot vasta rasvan jälkeen.
5.Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa tilavuudeltaan kaksinkertaiseksi.
TÄYTE:
1 purkki sitruunarahkaa
kanelia ja sokeria
1.kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy.
2.Levitä levylle rahka, kaneli ja sokeri.
3.Kääri levy rullalle ja leikkaa suorasti paloiksi.
Ei siis vinosti kuten korvapuusteja tehdessä.
4.Asettele palat irtopohja vuokaan ja anna vielä kohota liinan alla.
5. Voitele kakku munalla ja ripottele pinnalle halutessasi raesokeria.
6. Paista uunin alatasossa 200 c noin 30 minuuttia
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos pullamaakari ja Kinuskiemo kommenteista! 🙂