29.5.2018
Tästä ohjeesta kaadettiin maljat liki 50 juhlijalle.
Riittoisaa, hyvää ja edullista! 🙂
Tarvitset mehun tekoon:
1 1/2 kg raparperia (eli yli2 kg perkaamatonta kuorimatonta raparperia)
3 isoa sitruunaa
2 nippua tuoretta minttua
2 vaniljatankoa
4 1/2 l. vettä
6 dl sokeria (puolet sokerista mielellään tummaa sokeria)
Lisäksi tarvitset sitruunavichyä 2-3 pulloa.
Tee näin:
Kuori ja pilko raparperit pieniksi paloiksi valmiiksi.Tarkista paino.
Mittaa isoon kattilaan vesi. Purista sitruunoista mehu kattilaan ja lisää minttu.
Halkaise vaniljatangot ja raaputa vaniljan siemenet sokerin kanssa kattilaan.
Kuumenna kiehumispisteeseen ja keitä lientä 10 min.
Laita raparperipalat kattilaan liemen sekaan ja pyöräytä kauhalla sekaisin. (Muista olla varovainen tulikuuman liemen kanssa)
Kun liemi on jäähtynyt kattilassa siirrä kattila kylmään ja anna raparperimehun tekeytyä 2 vuorokautta jääkaapin viileydessä.
Kahden päivän päästä voit siivilöidä mehun ja laittaa sen pulloon.
Pullotettu mehu säilytetään jääkaapissa.
Juhlahetken tultua kaada laseihin noin puolet mehua ja puolet vichyä.
Vaikka juoma joutui meillä muutamia vieraita laseissa odottamaan jonkin aikaa, vichyn poreet kestivät ja juoma herätti keskustelua.
Kaikkia vaniljan siemeniä en saanut edes siivilöityä pois, mutta ne näyttivät itseasiassa veikeiltä juoman pinnalla.
VINKKI! Hyvin maustuneet raparperin palat voit käyttää vaikka piirakan tekoon ja näin ollen hävikkiä ei synny muuta kuin kuoret.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemolle ja kippis vaan sinnekin päin!
Kyllä nyt passaa kippistellä vaikka ihan tälle upealle toukokuulle….