2.7.2019
Tarvitset:
5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl maizena maissintärkkelystä
(1 tl omenaviinietikkaa)
Päälle:
2 1/5 dl kaslinkin aito kaura vispiä ( tai 3 dl vispikermaa)
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl maidotonta vaniljakreemijauhetta
noin 1 litra marjoja koristeeksi
Tee näin:
Ota uunipelti valmiiksi esiin ja piirrä leivinpaperille ympyrä 24 cm:n irtopohjavuoan pohjaa hyödyksi käyttäen.
Käännä siitten paperi ylösalaisin ettei kynän jälki kosketa marenkitaikinaa. Sivele pullasutilla öljyä leivinpaperin päälle.
Erottele munista valkuaiset erikseen. Musista olla tarkkana. Pienikin määrä keltuaista saa marenkitaikinan epäonnistumaan.
Mittaa sokeri valmiiksi ja ota sokerista vielä erilleen 1 dl johon sitten sekoitat maizenan.
Jos käytät etikkaa ota etikka valmiiksi.
Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.
Valmista marenkitaikina joko vatkainta tai yleiskonetta käyttäen.
Aloita valkuaisten vatkaus ja lisää vähitellen sokeri sekä sokeri-maizena seos muna vaahdon sekaan.
Jos käytät etikkaa, voit lisätä sen vatkauksen loppupuolella.
10 minutissa minä sain valmiin marenkivaahdon, sellaisen, että kun kipon kääntää ylösalaisin niin marenkivaahto pysyy kipossa.
Kaada marenkivaahto pellille leivinpaperin päälle ja muotoile ison lusikan kanssa siitä ympyrä, keskeltä ohuempi ja sivuille jätä paksummat reunat.
Tai kuten minä tein, laita marenkivaahto pursotus pussiin,itselläni oli pussissa tähtitylla, ja pursota leivinpaperille ”marenkikiekko” jonka ympärille pursotat korkeammat reunat
saaden aikaan tähtireunuksen.
Paista marenkipohjaa uunissa pellin päällä keskitasossa 1h 45 min.
Anna pohjan sen jälkeen jäähtyä ja irrota varovasti.
Voit tehdä pohjan jo valmiiksi edellisenä iltana. Tällöin säilytys huoneen lämmössä pussiin käärittynä.
Vatkaa kaura kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe ja levitä vaahto marenkipohjan päälle.
Asettele haluamasi marjat herkun päälle
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Olipa tosiaan korkea aika! Pavlovaan tutustuminen osuikin sinulla hienoon hetkeen, rippijuhlaan. Raseptiä repostellessasi tuli mieleen pohtia, mahtoiko tuolla oikealla Pavlovalla, ballerina Anna Pavlovalla, olla vähän diivamaisia ja oikukkaita piirteitä, jotka hän sai siirrettyä leipojien koetinkiviksi. Kananmunien kohdalla, tuore, liian tuore, vanha jne. ollaan jo munafilosofoinnin äärellä.
Mutta niin tai näin, diivailua tai ei, sinun kakkusi on aivan tyrmäävän upea ja herkullinen. Ja pääsi ansaitusti kunniapaikalle rippijuhlapöytään. 😊