Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Sannin rippi pavlova

2.7.2019

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Sannin-pavlova-2019-003_600x600.jpg

Meillä oli viime viikonloppuna kummityttömme rippijuhlat ja itse päivän sankari oli toivonut pavlovaa herkkupöytäänsä.Minä sain kunnian toteuttaa sen ja hyvä niin, koska niin paljon kuin olenkin leiponut, niin näin hyvä ja yksinkertainen herkku minulta on jäänyt totaali kokeilematta.
Jonkinlainen aukko varmaankin sivistyksessä ja täytyy sanoa että niin ihana herkku muutenkin ja sen kun on luontaisesti gluteeniton minä tein siitä helposti vielä maidottomankin.
Minulle annettiin linkki kotilieden sivuille, ja sieltä siis tämän nappasin, mutta täysin mutkaton ei ollut yhteinen retkemme tämän pavlovan kanssa. Esimerkiksi paisto-aikaa lisäsin reilusti koska ohjeen mukainen paisto-aika jätti ensimmäisen pavlovan täysin raa´aksi.
Paljon mietin myös munia rikkoessani, että mikä merkitys on sillä, onko muna tuore, liian tuore vai vanha vai sopiva kun monista munista tuntui keltuainen hajoavan käsiin. Ja nyt juhannuksena kun tein perinteistä Brita kakkuamme, niin marenkiin munien erottelu sujui todella helposti ja vaivatta!
Alkuperäinen ohje siis kotiliesi.fi/reseptit/pavlova

Tarvitset:

5 huoneenlämpöistä kananmunaa
2 1/2 dl sokeria
2 tl maizena maissintärkkelystä
(1 tl omenaviinietikkaa)

Päälle:

2 1/5 dl kaslinkin aito kaura vispiä ( tai 3 dl vispikermaa)
1 rkl vaniljasokeria
3 rkl maidotonta vaniljakreemijauhetta
noin 1 litra marjoja koristeeksi

Tee näin:

Ota uunipelti valmiiksi esiin ja piirrä leivinpaperille ympyrä 24 cm:n irtopohjavuoan pohjaa hyödyksi käyttäen.
Käännä siitten paperi ylösalaisin ettei kynän jälki kosketa marenkitaikinaa. Sivele pullasutilla öljyä leivinpaperin päälle.
Erottele munista valkuaiset erikseen. Musista olla tarkkana. Pienikin määrä keltuaista saa marenkitaikinan epäonnistumaan.
Mittaa sokeri valmiiksi ja ota sokerista vielä erilleen 1 dl johon sitten sekoitat maizenan.
Jos käytät etikkaa ota etikka valmiiksi.
Laita uuni kuumenemaan 125 asteeseen.

Jpeg

Valmista marenkitaikina joko vatkainta tai yleiskonetta käyttäen.
Aloita valkuaisten vatkaus ja lisää vähitellen sokeri sekä sokeri-maizena seos muna vaahdon sekaan.
Jos käytät etikkaa, voit lisätä sen vatkauksen loppupuolella.
10 minutissa minä sain valmiin marenkivaahdon, sellaisen, että kun kipon kääntää ylösalaisin niin marenkivaahto pysyy kipossa.

Kaada marenkivaahto pellille leivinpaperin päälle ja muotoile ison lusikan kanssa siitä ympyrä, keskeltä ohuempi ja sivuille jätä paksummat reunat.
Tai kuten minä tein, laita marenkivaahto pursotus pussiin,itselläni oli pussissa tähtitylla, ja pursota leivinpaperille ”marenkikiekko” jonka ympärille pursotat korkeammat reunat
saaden aikaan tähtireunuksen.
Paista marenkipohjaa uunissa pellin päällä keskitasossa 1h 45 min.
Anna pohjan sen jälkeen jäähtyä ja irrota varovasti.
Voit tehdä pohjan jo valmiiksi edellisenä iltana. Tällöin säilytys huoneen lämmössä pussiin käärittynä.

Vatkaa kaura kerma vaahdoksi, lisää vaniljasokeri ja vaniljakreemijauhe ja levitä vaahto marenkipohjan päälle.
Asettele haluamasi marjat herkun päälle

Ainesosat

MansikkaMarenkiMustikkaVadelma

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

KesäMarenkikakutRippijuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (1)

Kinuskiemo
13.7.2019 18:45

Olipa tosiaan korkea aika! Pavlovaan tutustuminen osuikin sinulla hienoon hetkeen, rippijuhlaan. Raseptiä repostellessasi tuli mieleen pohtia, mahtoiko tuolla oikealla Pavlovalla, ballerina Anna Pavlovalla, olla vähän diivamaisia ja oikukkaita piirteitä, jotka hän sai siirrettyä leipojien koetinkiviksi. Kananmunien kohdalla, tuore, liian tuore, vanha jne. ollaan jo munafilosofoinnin äärellä.

Mutta niin tai näin, diivailua tai ei, sinun kakkusi on aivan tyrmäävän upea ja herkullinen. Ja pääsi ansaitusti kunniapaikalle rippijuhlapöytään. 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa