25.10.2015
Salmiakki teemaa pohtiessa lähdin liikkeelle oranssin ja mustan yhdistämisestä halloween teemaan. Mieleen juolahti heti oranssi kakku ja
hämis seitit. Makupareiksi muotoutui appelsiini ja salmiakki ja ideaa hain täytteisiin Kinuskikissan vastaavista täytteistä niitä kuitenkin muokaten oman näköisiksi. Salmiakki kastikkeeseen hain ohjetta Haganolin omilta sivuilta, ja sieltä löytyikin paljon kokeilun arvoista. Omaa luomusta olen aina huono kehumaan, mutta nyt kyllä täytyy sanoa, että kakku onnistui yli odotusten ja eilisessä kahvipöydässä vieraat kiittelivät
kakun olevan juuri sopivan makea eikä salmiakkikaan puskenut liiaksi läpi vaan maistui juuri sopivasti.
Tarvitset:
5 munan sokerikakku pohjan, joka on hyvä tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. (24cm vuoka)
Kun kakkupohja on uunissa muotoile haluttu määrä hämähäkkejä mustasta sokerimassasta.Liimana voit käyttää
kaupan valmista sokerikuorrutetta ja silmiksi koristerakeet.
Tee myös valmiiksi jo salmiakki kastike, niin se ehtii jäähtyä. Ohje on siis Haganolin sivuilta.
Lakritsaisempi kastike
1,5dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1,5dl vettä
0,5dl siirappia
1 1/2rkl maissitärkkelystä (maizena)
Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen muutaman minuutin ajan,
kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä ja nosta jääkaappiin odottamaan kakun kokoamista.
Seuraavana päivänä nosta ensin voi/margariini (125g) huoneen lämpöön. Tarvitset sitä myöhemmin kreemin tekoon, jonka ohjeen saat myöhemmin.
Ja sitten voit aloittaa täytteiden teosta.
Salmiakki täytteeseen:
2dl vispikermaa
1prk mascarpone juustoa
1dl lakukastiketta
1/2dl vaniljakreemijauhetta
Appelsiinitäytteeseen:
1dl appelsiinituorejuustoa
1prk appelsiinirahkaa
1prk Dronningholmin appelsiinimarmelaadia (330g)
oranssia pastaväriä
3rkl vaniljakreemijauhetta
Valmista ensin salmiakki täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon sekaan mascarponejuusto lakukastike sekä kreemijauhe.
Laita täyte kylmään odottamaan.
Valmista sitten appelsiinitäyte.
Sekoita täytteen kaikki aineet keskenään lisää lopuksi pastaväri ja kreemijauhe.
Seuraavaksi leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita pohja osa tarjoilualustalle ja kostuta maidolla.
Levitä sitten appelsiinitäyte pohjan päälle.
Laita täytteen päälle seuraava kerros kakkupohjaa ja kostuta jälleen maidolla.
Levitä nyt salmiakkitäyte.
Laita viimeinen kakkupohjan pala päälimmäiseksi ja kostuta myös kevyesti maidolla.
Itse kokosin kakun irtopohjavuoan reunaa apuna käyttäen.
Laita nyt kakku kylmään odottamaan ja tee kuorrutusta varten Kinuskikissan sokerikreemi.
Tämä ohje on napattu siis suoraan Kinuskissan kreemit osiosta.
Tarvitset:
125g voita tai margariinia
1tl vaniljasokeria
250g (4dl) tomusokeria
1rkl vettä
oranssia pastaväriä
Pehmennä rasva sähkövatkaimella notkeaksi. lisää vaniljasokeri. sekoita tomusokeri rasvan joukkoon vähin erin samalla
vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja pastaväri ja vatkaa vielä hetki. Jos kreemin levittäminen on hankalaa voit notkistaa sitä
lämmittämällä sitä mikrossa varovasti muutamia sekuntteja miedolla lämmöllä.
Ota nyt kakku esiin ja levitä kreemi päälyste kakun pinnalle tasaisesti raappaa tai leveää veistä apuna käyttäen.
Kaada salmiakki kastiketta pursotus pussiin leikkaa pieni aukko pussin päähän ja pursota seitti kakun päälle.
Itse muotoilin ensin seitin kuvion kakun pinnalle, jolloin itse pursotus oli helpompaa.
Siirrä lopuksi hämähäkit kakun pinnalle ja reunat voit koristella Apteekin salmiakki pastilleilla.
Kakku on valmis nautittavaksi mutta säilyy myös hyvänä seuraavaan päivään!
[haganol]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Vanillacherry! Kyllä toimi joo! Ja vaikka jouduin tekemään kakun jo perjantaina valmiiksi asti,lauantaina se oli kahvipöydässä niin vielä eilen illalla kakun jämiä maistellessa tuntui, että maku oli vain parantunut. Maut olivat siis mukavasti tasaantuneet ! 🙂