Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kekritempaus,  Suolaiset piirakat,  Syksy Nähty 1824 kertaa
 
23.09.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton

LUKIJAN RESEPTISadonkorjuu piirakka


Kuva ei valitettavasti oikeutta tee, ja tuoksuakaan en voi teille lähettää mutta vaikka itse sanonkin niin tästä hetken mielijohteesta, piirakka a la pyttipannu, tuli varsin onnistunut.
Idean piirakan pohjaan sain mammaleipoo blogista, jossa oli tehty kasvis piirakka hyvin samantapaisella pohjalla kuin minulla tässä. Minä sitä sitten lähdin hieman muuttelemaan ja piirakan lopun tein todella pyttis idealla mitä kaapissa oli. Meillä toki kolmen urheilua harrastavan pojan perheenä pelkkä kasvis ei nälkää pidä, niin lisäsin matkaan vielä vähän kinkkua ja pekoniakin. Alkuperäisen pohja ohjeen löydät siis
https://mammaleipoo.vuodatus.net

Tarvitset pohjaan:
2 dl perunamuussia (jos teet maidottoman piirakan muista muussin maidottomuus)
3 dl spelttijauhoja ( tai glut. jauhoja tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
150 g sunnuntain maidotonta margariinia
2 dl porkkanaraastetta

Täyte:
Pieni pala purjoa (tai sipulia)
1 keltainen paprika
puolikas kesäkurpitsa
1 dl porkkanaraastetta
200 g kinkkusuikaletta
1 pkt pekonia
3 dl kaurapohjaista ruokakermaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl juustoraastetta (jos teet maidottoman piirakan muistathan ostaa erikseen maidottoman juuston)
mausteita maun mukaan: suolaa, pippuria, timjamia basilikaa

Tee näin:
Sulata margariini melkein juoksevaksi. Saa siis olla tosi pehmeää.
Mittaa kulhoon ensin perunamuussi kaada sitten joukkoon rasva ja porkkanaraaste.
Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja yhdistä lopuksi jauhot kippoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Levitä leivinpaperi uunipellille (30 cm x33cm) ja painele taikina pellille käsin jauhoja apuna käyttäen.
Esipaista pohjaa uunissa 200 asteessa 10 minuttia.
Leikkaa ensin pekoni palasiksi ja paista pannulla. Siirrä pekonin palat pohjataikinan päälle odottamaan.
Piennennä purjo, paprika ja kesäkurpitsa sopiviksi paloiksi ja kuullota niitä hetki pekonin paisto rasvassa.
Levitä taikinan päälle kinkku, kasvikset ja porkkanaraaste.
Riko munat erikseen kippoon ja kaada munien päälle ruokakerma. Lisää mausteet ja sekoita.
Kaada nyt mausteinen ruokakerma pellille ja ripottele lopuksi juustoraaste.
Paista piirakkaa edelleen 200 asteessa 20 minuttia.

Tarjoile sellaisenaan tai raikkaan salaatin kera!