30.4.2016
Muutama viikko sitten veljeni soitti minulle perjantai iltana, ja alkoi kysellä leivonta ohjeita. Siis häh… Menin totaalisen sekaisin,
eihän veljeni leivo! 🙂 Kyllä, hän oli kuullut tästä kakusta työpaikalla kahvipöytäkeskusteluna, ja koska oli puhuttu että kakku on helppo tehdä hän oli päättänyt kokeilla. Alun perin kakku on Vappu Pimiän joten lisään tähän osoitteen mistä alkuperäisen kakun löydät. Itse tein joitakin pieniä muutoksia, kuten lisäsin aprikoosi hilloa sekä kuorrutteena käytin pelkkää suklaata. Eihän tämä perinteistä sacher kakkua voittanut, herkkua oli silti ja jos sacher hammasta kolottaa niin tämän kyllä todentotta saa pöytään nopeammin kuin alkuperäisen sacherin.
Suosittelen! 🙂
http://www.radionova.fi/ajankohtaista/uutiset/vapun-reseptit-sacherin-kuivakakku-33658.html
Tarvitset:
Kuivakakkuvuoan tai 24cm irtopohjavuon
Voitelemiseen: voita ja korppujauhoja
200g voita
1 1/2dl sokeria
3 munaa
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhoa
1 1/2dl kermaa
6rkl aprikoosihilloa
Kuorrutukseen:
130g pandan maitosuklaata
noin 20-30g pandan valkosuklaata mikäli haluat ylimääräisiä koristeluja
Tee näin:
Nosta voi ja munat huoneen lämpöön muutamia tunteja ennen leivontaa.
Laita uuni lämpenemään (180 asteeseen) ja leivitä kakkuvuoka.
Vatkaa voi ja sokeri kulhossa vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää munat ja jatka vatkaamista.
Sekoita kuivat aineet keskenään mittaa kerma valmiiksi.
Vatkaa jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan. Loppupuolella taikina alkaa olla melko paksua joten voit
siirtyä puulastaan tai jos vatkaimessa riittää kierroksia jatka vatkaimella loppuun asti.
Lopuksi lisää aprikoosihillo.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 min. Voit kokeilla kakun kypsyyttä tikulla.
Anna kakun jäähtyä.
Sulata suklaa ja kaada se kakun päälle. Lisäksi voit sulattaa valkosuklaata ja tehdä kuvioita vielä pehmeän maitosuklaan pinnalle.
Nauti hyvässä seurassa kahvikupposen äärellä! 🙂
Iloista vappua kaikille kinuskikavereille ja veljelle iso kiitos uudesta kakkuideasta!! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Satu! En kyllä minäkään koskaan ole ajatellut että sacherista voisi kuivakakkua tehdä. No tämä lienee nyt tätä kinuskit taikoo-linjaa että kaikki uuteen muotoon. 🙂