Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

REX-kakku

11.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20160910_190902_600x600.jpg

Veljelläni oli perjantaina synttärit ja hän otti jo hyvissä ajoin yhteyttä ja kysyi voisinko tehdä kakun. Joo tottakai vastasin. Oletko koskaan tehnyt rex kakkua toivoisin sellaisen. No niin, kuullut olen vaan en tehnyt.. Siispä piti lähteä googlen ihmeelliseen maailmaan, ohjeita oli varmasti yhtä monta kuin on tekijääkin, itse lähdin ottamaan oppia ja mallia tällaiseltä sivulta
http://mimminkeittio.vuodatus.net/lue/2008/07/rex-kakku

Mikä sitten on rex kakku, keksikakku, radiokakku, huomasin ,että rakkaalla kakulla on monta nimeä. Sain myös oppia, että kakku on ilmeisesti ruotsista lähtöisin ja joskus -50 luvulla sitä alettiin tehdä Suomessa. Nimensä se sai aikanaan rex nimisten keksien mukaan, keksejä ei vain valitettavasti enää saa. Vanhempani muistivat oitis kakun nuoruudestaan ja siitä virisikin keskusteluja kahvikupin äärellä synttärisankaria juhliessa. Joku on myös kuulemma sitä mieltä, että kakkua ei saa kostuttaa toinen taas ehdottomasti kostuttaa, joku tekee sen kaakaosta toinen taas suklaasta, minä päädyin varmuuden vuoksi noudattamaan kirjaimellisesti löytämääni ohjetta.

Tarvitset:

250g kookosrasvaa
1dl tummaa kaakaojauhetta (tai 200g tummaa suklaata)
2 munaa
4dl tomusokeria (jos käytät suklaata, voit vähentää tomusokerin määrää)
noin 25 kpl neliskanttisia /suorakaiteenmallisia keksejä (itse käytin rainbown kanelikeksejä ja havaitsin ne hyviksi )
1dl maitoa keksien kostuttamiseen (itse kostutin ja meille se ratkaisu tuntui mukavalta)

Tee näin:

Sulata kookosrasva hitaasti miedolla lämmöllä. Varo ettei pala, koska silloin rasvaan tulee paha maku.
20160909_170534

Sekoita sulaneen rasvan sekaan kaakao ja sekoita seos tasaiseksi. Jos käytät suklaata, sulata suklaa yhdessä rasvan kanssa.
Jäähdytä seos ihan kylmäksi. Luin netistä nimittäin myös kauhukertomuksia, kuinka jotkut olivat saaneet muna-sokerivaahdon juoksettumaan, mutta itse en keksi tuolle ilmiölle muuta selitystä, kuin että sekoittaa rasvan muna- sokerivaahtoon lämpimänä.
Sillä välin kun rasva kylmettyy voit vatkata munat ja sokerin vaahdoksi.
Kun rasvaseos on varmasti kylmää, sekoita se muna-sokerivaahdon kanssa hyvin.

20160909_165557

Vuoraa pitkulainen vuoka esim. leipävuoka kelmulla. Meillä juhlijoita oli sen verran paljon, että tuplasin yllä olevan ohjeen ja käytin kuvassa näkyvää tupperware kulhon kantta vuokana. Minun käyttämäni astian mitat olivat 21 x 29cm.
Levitä ohut kerros suklaa seosta vuoan pohjalle, sen jälkeen laita vieri viereen kostutetut keksit suklaa seoksen päälle. Painele keksit tiukasti
suklaa seokseen etteivät ne lähde liikkeelle.

20160909_181310

Jatka nyt vuorotellen keksi ja suklaaseos kerrosten laittamista. Viimeiseksi tulee tietenkin suklaa seos kerros.
Peitä kakku hyvin ja laita se jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Tämäkin asia jakoi netissä mielipiteitä, mutta jos maltat antaa olla yön yli kakku ehtii ainakin varmasti vetäytyä ja muotoutua kiinteäksi.
Kumoa kakku tarjoilu alustalle ja koristele mieleiseksesi.

20160910_092447

Itse sulatin valkosuklaata ja tein vain yksinkertaisesti raitoja.
VINKKI! Saat kakusta helposti maidottoman käyttämällä maidottomia keksejä ja suklaan asemasta käyttämällä kaakaota. Jätä tässä tapauksessa myös valkosuklaa koristelusta pois ja laita vaikka sokerimassa kukat koristeeksi.
VINKKI! Kakku jähmettyy kylmässä melko tiukaksi tavaraksi, joten ei ole ollenkaan liioiteltua ottaa kakkua huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua. Me vitsailimme porukalla, että moottorisahanhan tähän hommaan tarvitsee… No, selvisimme kuitenkin ihan kokkiveitsellä. 🙂
VINKKI! Kakku on myös melko tuhtia tavaraa rasvan ja suklaan ansiosta, joten jos leikkaat valmiita annospaloja, kannattaa leikata pieniä.

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonPähkinätön

Kategoriat

KlassikotMakuja maailmaltaMuut juhlapöydän kakutSyntymäpäivätTeemajuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (3)

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
13.9.2016 20:15

Tyylikäs kakkupala!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.9.2016 18:16

Kiitos Nalamuru! Kyllä, hyvää oli, mutta oli todella niin täyteläistä, että aivan pieni pala riitti ja silti oltiin ihan ähkyssä.

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
13.9.2016 08:49

Nam uskoisin että on ollut hyvää. Tein elokuussa kinuskikissan makeis muunnosta rex kakusta ja ne pikkupalat oli ainakin tosi hyviä niin en yhtään epäile etteikö tämä sinun kakku olisi myös makoisaa.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa