Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kekritempaus,  Muffinssit,  Syksy Nähty 1061 kertaa
 
23.09.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton

LUKIJAN RESEPTIPuolukkamuffinssit kinuskivaahdolla


Minulla on äitini kanssa varsin toimiva yhteistyö ja avunanto sopimus: Äitini tilaa monia lehtiä jotka minä sitten saan luettavaksi, kun hän ne ensin on kahlannut läpi. Vastapalkaksi sitä mukaan kun uusia leipomuksia kokeilen, he ovat oman perheeni ohella ylimmät maku tuomarit ja saavat aina sitten herkkuja kahvikupin viereen. 🙂
Näin nytkin, äitini antoi minulle luettavaksi jopa ET-lehden vaikken ihan parasta lukija kuntaa olekaan. Mutta, sieltä ET lehdestä 8/2017 bongasin niin vastustamattomat puolukka muffinssit, että pakkohan oli taas hihat pari viikkoa sitten kääriä ja ryhtyä leipomaan. Olen nimittäin pitkään pohtinut, että pystyykö kinuskia keittämään maidottomana ja tässähän se vastaus oli nenäni edessä, kyllä pystyy! 🙂
Ohje oli valmiiksi maidoton, minä muutin sen myös gluteenittomaksi.

Tarvitset: ( 10-13 kpl muffinssin koosta riippuen)
100 g sunnuntai maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl semper grow mix glut. jauhoja ( tai sama määrä vehnäjauhoja)
1 dl glut. kaurahiutaleita sekä 1/2 dl muffinssien pinnalle
2 tl leivinjauhetta
1 dl kauramaitoa
2 dl puolukoita ( tuoreena tai pakaste)

Kinuskikuorrute:
1 1/2 dl fariinisokeria
2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa
2 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Valmista kinuski mielellään jo edellisenä päivänä, jotta se jäähtyy jääkaapissa kunnolla ja näin ollen vatkautuu paremmin.

Kiehauta kattilassa soijakerma ja fariinisokeri. Älä keitä! Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
Säilytä jäähtyneenä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Ota kananmuna huoneen lämpöön jo muutamaa tuntia aiemmin.
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi kestäväksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista.
Yhdistä erikseen kuivat aineet ja sekoita jauhoseos ja maito taikinaan vuorotellen pienissä erissä.
Lisää lopuksi puolukat. Itse lisäsin pakastimesta muutamaa tuntia aiemmin huoneen lämpöön nostetut kohmeiset puolukat, ja homma toimi oikein hyvin.
Jaa taikina muffinssi vuokiin ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 min. (itsellä oli sen 20 min. ja epäilenpä että johtui juurikin noista kohmeisista puolukoista)

Ota kylmä kinuskikastike jääkaapista ja vaahdota se sähkövatkaimella hyvin. Pursota kinuskivaahto jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristeeksi voit vielä laittaa muutaman puolukan.

Tämä ohje toimii siis tavallisena sekä maidottomana ja gluteenittomana. Ja on meinaan herkkua….. 🙂