Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Puolukkamuffinssit kinuskivaahdolla

23.9.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20170910_150303_600x600.jpg

Minulla on äitini kanssa varsin toimiva yhteistyö ja avunanto sopimus: Äitini tilaa monia lehtiä jotka minä sitten saan luettavaksi, kun hän ne ensin on kahlannut läpi. Vastapalkaksi sitä mukaan kun uusia leipomuksia kokeilen, he ovat oman perheeni ohella ylimmät maku tuomarit ja saavat aina sitten herkkuja kahvikupin viereen. 🙂
Näin nytkin, äitini antoi minulle luettavaksi jopa ET-lehden vaikken ihan parasta lukija kuntaa olekaan. Mutta, sieltä ET lehdestä 8/2017 bongasin niin vastustamattomat puolukka muffinssit, että pakkohan oli taas hihat pari viikkoa sitten kääriä ja ryhtyä leipomaan. Olen nimittäin pitkään pohtinut, että pystyykö kinuskia keittämään maidottomana ja tässähän se vastaus oli nenäni edessä, kyllä pystyy! 🙂
Ohje oli valmiiksi maidoton, minä muutin sen myös gluteenittomaksi.

Tarvitset: ( 10-13 kpl muffinssin koosta riippuen)
100 g sunnuntai maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl semper grow mix glut. jauhoja ( tai sama määrä vehnäjauhoja)
1 dl glut. kaurahiutaleita sekä 1/2 dl muffinssien pinnalle
2 tl leivinjauhetta
1 dl kauramaitoa
2 dl puolukoita ( tuoreena tai pakaste)

Kinuskikuorrute:
1 1/2 dl fariinisokeria
2 dl vaahtoutuvaa soijakermaa
2 tl vaniljasokeria

Tee näin:
Valmista kinuski mielellään jo edellisenä päivänä, jotta se jäähtyy jääkaapissa kunnolla ja näin ollen vatkautuu paremmin.

Kiehauta kattilassa soijakerma ja fariinisokeri. Älä keitä! Sekoita joukkoon vaniljasokeri.
Säilytä jäähtyneenä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Mittaa kaikki aineet valmiiksi. Ota kananmuna huoneen lämpöön jo muutamaa tuntia aiemmin.
Vatkaa margariini ja sokeri kuohkeaksi kestäväksi vaahdoksi.
Lisää kananmuna ja jatka vatkaamista.
Yhdistä erikseen kuivat aineet ja sekoita jauhoseos ja maito taikinaan vuorotellen pienissä erissä.
Lisää lopuksi puolukat. Itse lisäsin pakastimesta muutamaa tuntia aiemmin huoneen lämpöön nostetut kohmeiset puolukat, ja homma toimi oikein hyvin.
Jaa taikina muffinssi vuokiin ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Kypsennä uunissa 200 asteessa 15-20 min. (itsellä oli sen 20 min. ja epäilenpä että johtui juurikin noista kohmeisista puolukoista)

Ota kylmä kinuskikastike jääkaapista ja vaahdota se sähkövatkaimella hyvin. Pursota kinuskivaahto jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristeeksi voit vielä laittaa muutaman puolukan.

Tämä ohje toimii siis tavallisena sekä maidottomana ja gluteenittomana. Ja on meinaan herkkua….. 🙂

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidoton

Kategoriat

MuffinssitSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
27.9.2017 07:06

Kiitos Maris! 🙂
Joo näinhän se on, ettei ikä aina katso sitä mitä lehteä kannattaa lukea. Nytkin sitten löytyi verraton herkku…

maris
Kinuskileipomo maris
26.9.2017 19:27

No on varmasti herkkua, sen uskon! Ja mukavaa, kun sopii moneen erityisruokavalioonkin. Kinuski ja puolukka onkin aivan loistava makupari. 😊

Minulla oli muuten edesmenneen mummuni kautta vähän sama juttu noiden lehtien kierrättämisen kanssa. Hän oli innokas tilaamaan aikakausilehtiä, ja häneltä lehdet menivät ensin vanhemmilleni ja sitten päätyivät minulle. Ja mm. ET-lehteä tuli itsekin luettua ja tykkäsin kyllä. Sieltä löytyy usein paljon hyödyllistä luettavaa ihan iästä riippumatta. Vaikkapa juuri herkullisia reseptejä. 😊

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa