Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Lapset,  Muuta makeaa,  Syksy Nähty 2993 kertaa
 
03.09.2016
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIPunainen puuro


Punainen puuro, kuten itse puolukkavispipuuroa lapsena kutsuin on hyvää ja terveellistä. Voit tehdä sen myös punaisista viinimarjoista
mustikasta tai lähes mistä marjasta vain. Nyt sain käsiini ämpärillisen puolukkaa, kiitos tästä serkulleni Matille 🙂 joten pakkohan tuota oli kokeilla ja tehdä monen vuoden tauon jälkeen. Omille lapsille sitä joskus keittelin mutta nyt tuo puuro ei enää heidän maku nystyröitä hivele, joten kylläpä maistui hyvältä pitkästä aikaa! 🙂

Tarvitset:

1 l. vettä
3 dl puolukoita
1 1/2 dl mannasuurimoita
2 1/2 dl sokeria

Tee näin:

Laita puolukat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Jos haluat tasaista puuroa siivilöi nyt marjan riekaleet mehun joukosta pois ja kaada mehu takaisin kattilaan.
Kaada mannaryynit ja sokeri vispilällä sekoittaen puolukka mehun joukkoon ja keitä puuroa noin 15- 20 minuuttia.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se lopuksi ilmavaksi maukkaaksi herkuksi.
Tarjoile sellaisenaan tai kylmän maidon kera.
Maistuu heti mutta myös jääkaappi kylmänä.