3.9.2016
Punainen puuro, kuten itse puolukkavispipuuroa lapsena kutsuin on hyvää ja terveellistä. Voit tehdä sen myös punaisista viinimarjoista
mustikasta tai lähes mistä marjasta vain. Nyt sain käsiini ämpärillisen puolukkaa, kiitos tästä serkulleni Matille 🙂 joten pakkohan tuota oli kokeilla ja tehdä monen vuoden tauon jälkeen. Omille lapsille sitä joskus keittelin mutta nyt tuo puuro ei enää heidän maku nystyröitä hivele, joten kylläpä maistui hyvältä pitkästä aikaa! 🙂
Tarvitset:
1 l. vettä
3 dl puolukoita
1 1/2 dl mannasuurimoita
2 1/2 dl sokeria
Tee näin:
Laita puolukat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Jos haluat tasaista puuroa siivilöi nyt marjan riekaleet mehun joukosta pois ja kaada mehu takaisin kattilaan.
Kaada mannaryynit ja sokeri vispilällä sekoittaen puolukka mehun joukkoon ja keitä puuroa noin 15- 20 minuuttia.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se lopuksi ilmavaksi maukkaaksi herkuksi.
Tarjoile sellaisenaan tai kylmän maidon kera.
Maistuu heti mutta myös jääkaappi kylmänä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos viestistä Maris! Jälleen kerran täytyy todeta että sama täällä! 🙂
Siis niin minunkin lapsuuden herkku oli vispipuuro, tai kuten me veljeni kanssa sitä nimitimme: punainen puuro. (siitä johtuu siis tämän reseptin nimi)
Meillä puuroa teki mummu ja useinmiten punaherukoista, koska se upposi paremmin meihin lapsiin kuin tuo puolukasta tehty. Kiitos ideasta, täytyypä siis kokeilla vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa! 🙂