Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Porkkana-omenasämpylät

31.10.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Porkkanasämpylät-004_600x600.jpg

Sain ystävältäni tämän ohjeen, hän puolestaan oli napannut ohjeen aiemmin syksyllä Yhteishyvä lehdestä.
Ja pakkohan tätä siis oli lähteä kokeilemaan. Alku tuntui vain jokseenkin eksoottiselle minulle, että siis mehu ja
kermaviili mikrotetaan käden lämpöiseksi ja sinne sitten hiiva.
Kieltämättä taikinan alku näytti aika epämääräiselle. Mutta kun sitten vain urhoollisesti jatkoin, niin loppupelissä saimme
herkullisia sämpylöitä!
Minä halusin käyttää täällä sivustollakin tutuksi tulleita Sam-hunajan sekä Myllyn parhaan tuotteita, mutta toki taikinaanhan
käy mikä tahansa hunaja ja kaurahiutale.

Tarvitset:

2dl kermaviiliä
3dl omenamehua
1 hiiva
2tl suolaa
3rkl juoksevaa sam-hunajaa
3dl porkkanaraastetta
2 1/2dl Myllyn Parhaan kaura&kuitu hiutaleita
1dl rypsiöljyä
noin 10dl hiivaleipä tai sämpyläjauhoja

Tee näin:
Sekoita omenamehu ja kermaviili kulhossa ja mikrota kädenlämpöiseksi.
Sekoita hiiva lämpimään nesteeseen.
Porkkanasämpylät 002

Kuten huomaat kuvasta, taikinan alku näyttää ehkä hieman oudolta, mutta hyvää siitä tulee.
Lisää nesteeseen suola, hunaja, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
Lisää jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen ja loppupuolella lisää myös öljy.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Porkkanasämpylät 003

Kaada taikina leivinalustalle ja muotoile sämpylät.
Laita sämpylät pellille ja kohota sämpylöitä vielä hetki.
Voitele munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Kiitos Pauliinalle herkullisesta sämpylä ohjeesta! 🙂

[myllynparas]

[hunajainen]

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatLeivät, sämpylät ja rieskatSyksyYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.11.2015 14:20

Kiitos Nalamuru! Hyviä ovat,suosittelen! Ensin säikähdin tummaa väriä että nyt vähintäänkin pidin liian kauan uunissa,mutta ei,kyllä ovat juuri sopivia ja ihanan maistuvia! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
1.11.2015 08:22

Oi kuulostaapa nämä sämpylät herkullisilta. pitää joku päivä testata kyllä tämä ohje.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa