31.10.2015
Sain ystävältäni tämän ohjeen, hän puolestaan oli napannut ohjeen aiemmin syksyllä Yhteishyvä lehdestä.
Ja pakkohan tätä siis oli lähteä kokeilemaan. Alku tuntui vain jokseenkin eksoottiselle minulle, että siis mehu ja
kermaviili mikrotetaan käden lämpöiseksi ja sinne sitten hiiva.
Kieltämättä taikinan alku näytti aika epämääräiselle. Mutta kun sitten vain urhoollisesti jatkoin, niin loppupelissä saimme
herkullisia sämpylöitä!
Minä halusin käyttää täällä sivustollakin tutuksi tulleita Sam-hunajan sekä Myllyn parhaan tuotteita, mutta toki taikinaanhan
käy mikä tahansa hunaja ja kaurahiutale.
Tarvitset:
2dl kermaviiliä
3dl omenamehua
1 hiiva
2tl suolaa
3rkl juoksevaa sam-hunajaa
3dl porkkanaraastetta
2 1/2dl Myllyn Parhaan kaura&kuitu hiutaleita
1dl rypsiöljyä
noin 10dl hiivaleipä tai sämpyläjauhoja
Tee näin:
Sekoita omenamehu ja kermaviili kulhossa ja mikrota kädenlämpöiseksi.
Sekoita hiiva lämpimään nesteeseen.
Kuten huomaat kuvasta, taikinan alku näyttää ehkä hieman oudolta, mutta hyvää siitä tulee.
Lisää nesteeseen suola, hunaja, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet.
Lisää jauhoja vähitellen hyvin sekoittaen ja loppupuolella lisää myös öljy.
Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa liinan alla noin puoli tuntia.
Kaada taikina leivinalustalle ja muotoile sämpylät.
Laita sämpylät pellille ja kohota sämpylöitä vielä hetki.
Voitele munalla ja paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
Kiitos Pauliinalle herkullisesta sämpylä ohjeesta! 🙂
[myllynparas]
[hunajainen]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Nalamuru! Hyviä ovat,suosittelen! Ensin säikähdin tummaa väriä että nyt vähintäänkin pidin liian kauan uunissa,mutta ei,kyllä ovat juuri sopivia ja ihanan maistuvia! 🙂