Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Pizza perjantai (durum vehnäjauhoja käyttäen)

11.9.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_Pizza-perjantai-001_600x600.jpg

Pizza on perheemme suosikki. Tänään oli taas herkku illan vuoro ja kun pojat saivat päättää sisukset,
niin meillä syötiin kinkku-salami-sipuli-ananas pizzaa runsaalla juustokuorrutteella. 🙂
Keväällä sain eräältä ystävältä durum vehnäjauhoja 2 kiloa ja mielessäni mietin, että mitä ihmettä ne ovat.
Täytyy myöntää, etten ollut moisista jauhoista kuullutkaan. Googlen otin apuun ja nyt meillä tehdään pizzat aina
durum jauhoihin.Siitä tulee hyvää!
Tässä yhteydessä on pakko myös mainita että kinuski ystävämme leipomo Sadun tekemät ranskalaiset patongit
durum jauhoista olivat taivaallisia!

Ranskalainen patonki

Pizza perjantai 002

Pohjataikinaan tarvitset:
1 1/2dl vettä
15g hiivaa ( 1/3 pkt)
1/2tl suolaa
2rkl öljyä
n.3dl Myllyn Parhaan durum vehnäjauhoja
Tämä ohje on suoraan otettu Durum pussin kyljestä. Itselläni on kouluvuosilta jäänyt matkaan köksän maikan ohje, onnistuu kummalla
vain, mutta hiivan määrä tuntuu olevan Myllyn parhaalla isompi.

Oma ohjeeni pohjaan:
2dl vettä
nokare hiivaa( herneen kokoinen muru tapasi köksän maikka aina sanoa!)
1/2tl suolaa
3rkl öljyä
n. 4 1/2dl vehnäjauhoja

Täytteeksi:
2 pientä sipulia
300g kinkkusuikaleita
100g salamia
1prk ananaspaloja tai murskaa
ketsuppia tai 2 pientä prk tomaattipyrettä
300g pussi juustoraastetta
Suolaa, pizzamaustetta

Tee näin:
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, öljy ja jauhot.
Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi.
Kauli taikinasta yksi pellin kokoinen iso pohja tai 2-4 pienempää pohjaa.
Kohota pohjat ja lisää haluamasi täytteet.
Eli:
Kuori ja pilko sipulit sekä paista ne pannulla. Mausta sipuli pienellä määrällä suolaa.
Levitä pizza pohjan päälle ensin tomaattipyre sitten sipuli,salami ja kinkku.
Lisää vielä ananas palat ja mausta pizzamausteella.
Levitä lopuksi juustoraaste.
Paista sitten 225 asteisessa uunissa noin 15 minuttia

Pizza perjantai 003

Hyvää maukasta viikonloppua kaikki Kinuski ystävät! 🙂

[myllynparas]

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMunatonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatPizzat, voileivät, iltapalatTaikinatYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (4)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.9.2015 09:18

Kiitos Satu! Kasvisversio tai liha versio niin pizza taitaa aina olla yhtä herkkua! 🙂

Satu
12.9.2015 20:58

Herkulliselta näyttävä pizza. Durumvehnäjauhoista tehtynä pohja on tosiaan hyvä. Minulla on tapana laittaa pohjaan myös kokojyväjauhoja, jolloin herkku on astetta terveellisempi. Meillä pizzaa tehdään tavallisesti kasvisversiona, sillä punainen liha ei kuulu ruokavaliooni, joten kinkut ja salamit on pois suljettuja aineksia. Kiitos vielä patonkireseptini saamista kehuista!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.9.2015 20:18

Kiitos Kinuskiemo! Joskus kieltämättä saan myös moitteita,että tavaraa pizzan päällä on liikaa, mutta minusta on kivempi syödä niin,että jokaiselle jää täytettä kunnolla. Noista täytemääristähän jokainen voi vähentää sen mukaan mitä hyväksi kokee.
Ja pizza on sikälikin kiva iltapala kun on muunneltavissa moneen makuun eri täytteillä! 🙂

Kinuskiemo
11.9.2015 20:11

Kyllä teidän poikien makuun on luottaminen! 🙂 Ruokaisa pitsa menee kokeiluun tällä reseptillä heti seuraavalla mökkimatkalla. On nopea valmistaa sielläkin, kun täyteainekset on melkein kaikki jo valmiiksi pilkottuina. Pohjan tekee perillä nopeasti, käytän durumjauhoja, kun niitä on pussissa vielä sopivasti.

(Kinuskileipomo Sadun durumjauhoista tehdyt patongit on meilläkin todettu herkullisiksi. Nyt sitten muistinkin käydä laittamassa Sadulle palautteen reseptisivulle. Hyvä, että muistutit.)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa