23.11.2014
Innostuin ideoimaan Kinuskikissan pipareista joulukalenterin ja koska tällä kertaa töihin
lähtevä kalenteri pitää olla kananmunaton, Kinuskikissa vinkkasi minulle Myllyn parhaan
taikinasta.Se oli helppo tehdä, mutta huomasin, että leivottaessa taikinan käsittely helpottui kun antoi taikinan
seistä huoneen lämmössä vajaan tunnin.Munallinen taikina on taas mielestäni helpompaa työstää
kylmänä.Ja johtuuko sitten kananmunan puutteesta mutta valmiina piparit menevät kyllä tosi helposti rikki.
Tarvitset:
2dl siirappia
2dl tummaa sokeria
250g voita
1rkl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
2tl kardemummaa
1dl kermaa
2-3tl soodaa
1dl appelsiinimehua
11-12 dl vehnäjauhoja
Tee näin:
Sulata siirappi voi ja sokeri kattilassa.
Lisää mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia.
Jäähdytä ja lisää sen jälkeen kerma ja mehu johon olet sekoittanut soodan.
Lopuksi lisää jauhot vähitellen huolella sekoittaen.
Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.
Paista piparit seuraavana päivänä 200 asteisessa uunissa 5-7 minuuttia.
Koristele haluamallasi tavalla.Minulla käytössä oli sokerimassaa pikeeriä
(Kinuskikissan ohjeella tehtyä) ja syötäviä koristehelmiä.
Lopuksi aion hopealangalla liittää ison numeropiparin keskikokoisen piparin ja
pienen piparin toisiinsa ja vielä kulkunen perään.
Kun teen sen töissä yritän myös muistaa ottaa kuvan valmiista kalenterista ja
lisätä sen leipomoni sivuille.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos kauniista sanoista Emo!