30.11.2014
Kävin joku aika sitten confetissa ja sieltä löysin tämän hienolta kuulostavan ohjeen.Siellä se oli tosin toteutettu
runebergin torttumaisesti korkeisiin vuokiin.Minulla ei sellaisia vuokia ole joten toteutin herkun muffinssivuokiin.
Kaupassa käydessä myös ohjeen piparkakkumauste ja piparirahka olivat loppu, joten säveltelin omia ja hyvää tuli.
Alkuperäinen ohje löytyy siis confetti.fi sivustolta jouluherkkujen kohdalta, mikäli haluat käydä katsomassa.
Tarvitset:
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl jauhoja
1 prk vaniljarahkaa
2 tl leivinjauhetta
2 rkl piparimaustetta (minä korvasin tämän siis 1 tl kanelia, neilikkaa ja inkivääriä)
1 dl juoksevaa rasvaa
Tee näin:
Vaahdota munat ja sokeri.Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää jauhoseos ja rahka vuorotellen muna-sokeri vaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Paista 180 asteessa 15 min. (Tässä kohden minun uuni teki tepposet, ja jouduin paistamaan
pidempään, joten tarkkaile tilannetta ja toimi oman uunisi mukaan)
Kuorrute:
250g mascarpone juustoa
200g piparkakkurahkaa( tässä minä siis käytin luumu-kanelirahkaa)
0,5dl tomusokeria
Sekoita kuorruteaineet keskenään ja pursota muffinssin päälle.Koristele vielä joulupiparilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä