Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Itsenäisyyspäivä,  Joulu,  Lapset,  Leivokset Nähty 268 kertaa
 
07.12.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton

LUKIJAN RESEPTIPiparimokkapalat


Muutama viikko sitten olin veljen tytön syntymäpäiviä viettämässä ja siellä olikin emäntä löytänyt näin vallattoman ihanan ja suomalaiseen suuhun sopivan herkun Me naiset lehden sivulta. Alkuperäisversiossa suklaa oli sulatettuna taikinaan mutta me lähdimme heti ideoimaan suklaan jättämistä rouheeksi jolloin suutuntuma olisi hieman erilainen.
Lehden sivuilla kuvailtiin herkkua näin: Tajunnan räjäyttävä jouluherkku! Piparimokkapaloissa yhdistyy ihanasti kaksi klassikkoa. Miksi siis valita piparit tai mokkapalat kun voi saada molemmat? Tämän joulun hittiresepti tulee tässä,olkaa hyvä!
Ja koska tässä tosiaankin yhdistyy kaksi suomalaiselle tärkeää herkkua meillä päätettiin juhlia 101 vuotiasta Suomea näiden leivosten parissa.

Tarvitset:

200 g leivontamargariinia
4 1/2 dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
2 tl piparkakkumaustetta (tai 2 tl kanelia ja 1 tl inkivääriä ja neilikkaa)
1 dl kaakaota
2 dl maitoa
150 g suklaata
100 g piparkakkutaikinaa

Kuorrutteeseen:

500 g tomusokeria
1 dl kahvia
2tl piparkakkumaustetta (tai 1 tl kanelia,inkivääriä ja neilikkaa)

Koristeeksi:

5 piparkakkua

Tee näin:

Rouhi suklaa valmiiksi.
Yhdistä jauhot ja mausteet keskenään, mittaa maito valmiiksi.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja jatka vatkaamista.
Lisää vaahtoon jauhoseosta ja maitoa vuorotellen hyvin vatkaten.
Lopuksi kääntele suklaarouhe taikinaan puulastaa apuna käyttäen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Laita pieniä piparitaikina paloja mokkapala taikinan päälle tihein välein.
Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min. kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.

Anna pellillisen jäähtyä ja tee kuorrutus sillä välin.
Keitä kahvi valmiiksi ja mittaa tomusokeri kippoon.
Lisää tomusokerin sekaan mausteet ja kahvi ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
Levitä kuorrute seos mokkapalojen päälle.
Murustele piparkakkuja koristeeksi.

VINKKI!
Saat herkusta helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta:piparitaikinaa ja koristepipareita.
Saat myös maidottoman kätevästi käyttämällä sunnuntain maidotonta margariinia ja vaihtamalla maidon kauramaitoon. Vaihda myös suklaa maidottomaan Brunbergin tummaan suklaaseen.
Muistathan maidottomassa versiossa käyttää vain maidottomia joulupipareita ja maidotonta piparitaikinaa.