7.12.2018
Tarvitset:
200 g leivontamargariinia
4 1/2 dl sokeria
3 huoneenlämpöistä munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhoa
2 tl piparkakkumaustetta (tai 2 tl kanelia ja 1 tl inkivääriä ja neilikkaa)
1 dl kaakaota
2 dl maitoa
150 g suklaata
100 g piparkakkutaikinaa
Kuorrutteeseen:
500 g tomusokeria
1 dl kahvia
2tl piparkakkumaustetta (tai 1 tl kanelia,inkivääriä ja neilikkaa)
Koristeeksi:
5 piparkakkua
Tee näin:
Rouhi suklaa valmiiksi.
Yhdistä jauhot ja mausteet keskenään, mittaa maito valmiiksi.
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja jatka vatkaamista.
Lisää vaahtoon jauhoseosta ja maitoa vuorotellen hyvin vatkaten.
Lopuksi kääntele suklaarouhe taikinaan puulastaa apuna käyttäen.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
Laita pieniä piparitaikina paloja mokkapala taikinan päälle tihein välein.
Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min. kunnes tikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna pellillisen jäähtyä ja tee kuorrutus sillä välin.
Keitä kahvi valmiiksi ja mittaa tomusokeri kippoon.
Lisää tomusokerin sekaan mausteet ja kahvi ja vatkaa tasaiseksi massaksi.
Levitä kuorrute seos mokkapalojen päälle.
Murustele piparkakkuja koristeeksi.
VINKKI!
Saat herkusta helposti gluteenittoman käyttämällä gluteenitonta jauhoseosta:piparitaikinaa ja koristepipareita.
Saat myös maidottoman kätevästi käyttämällä sunnuntain maidotonta margariinia ja vaihtamalla maidon kauramaitoon. Vaihda myös suklaa maidottomaan Brunbergin tummaan suklaaseen.
Muistathan maidottomassa versiossa käyttää vain maidottomia joulupipareita ja maidotonta piparitaikinaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Sonja: Anteeksi epäselvä määritys. Se mikä itselle on selvää voi toisesta tuntua hankalalta.
Tarkoitin todella että kaikkia joulumausteita voi laittaa sen 1 tl. erikseen.
Kiva juttu että ryhdyit kokeilemaan,ovat tosi herkkua!