Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Joulu,  Kääretortut Nähty 1985 kertaa
 
02.12.2017
 
2 kommenttia

LUKIJAN RESEPTIPikkujoulu ajan jouluhalko


Kun mietimme, että mitäs kivaa sitä pikkujouluviikonlopulle leipoisi, niin nuorimmainen ehdotti jouluhalkoa. Oli jostain nähnyt kuvan ja päätti että se on varmaan hyvää.
Enpäs ole koskaan sellaista tehnytkään joten innolla lähdin sellaista kokeilemaan. Katselin vähän koneelta mitä muut olivat halkoihinsa laittaneet, mutta lopulta kyhäsin halon ihan omasta päästä.
Pohjaan taisin ottaa vinkkiä Kinuskikissan uusimman kirjan eräästä kääretorttu ohjeesta.

Tarvitset:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoa
1 1/4 dl perunajauhoa
1tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl neilikkaa

Täytteeseen:
Luumumarmeladia
1prk luumu-kaneli rahkaa
1 dl vispikermaa

Kuorrute:
100 g Brunbergin tumma suklaa
1prk luumu-kaneli rahka
1 dl vispikermaa

Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Ota munat muutamaa tuntia ennen huoneenlämpöön.
Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää jauhoseos hyvin vatkaten.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperi päälle ja paista uunissa 7 min.
Kumoa valmis torttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Levyn jäähtyessä vatkaa täytteeseen tuleva kerma ja yhdistä se rahkan joukkoon.
Kun levy on jäähtynyt levitä sille ensin ohut kerros luumuhilloa ja hillon päälle vielä rahkakermaseos.
Kääri torttu rullalle.
Leikkaa nyt kummastakin päästä torttua pienet palat irralleen puun oksiksi ja sijoita ne haluamallasi tavalla puun rungon viereen.
Sulata kuorrutteeseen tuleva suklaa, vatkaa kerma.
Yhdistä rahka ja sula suklaa. Viimeiseksi sekoita varovasti joukkoon kermavaahto.
Levitä kuorrute tortun eli puun rungon päälle ja vedä haarukalla tortun pinnalle puun pintaa muistuttavia jälkiä.