13.3.2018
Nuorimmainen poikani on nyt seiskalla, auttanut minua aina mielellään keittiössä ja nyt hurahtanut täysin koulun köksän tunteihin.
Näitä pikaleipiä oli tehty tunnilla jokunen viikko sitten ja ehdoton vaatimus oli, että näitä tehdään myös kotona.
Nopeaa, helppoa ja todella hyvää. Sipaisu tuorejuustoa tai margariinia päälle ja se riittää! 🙂
2 leipään tarvitset:
2 3/4 dl vehnäjauhoja
3/4 dl sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl oreganoa
1/2 tl timjamia
2 tl leivinjauhetta
25g margariinia (valitse sunnuntain maidoton margariini maidottomaan versioon.)
1 prk kermaviiliä (tai 2 dl oatlyn maidotonta rahkaa muistuttavaa korviketta)
1 1/2 dl juustoraastetta ( tai vastaava määrä maidotonta juustoraastetta)
3 rkl parmesaaniraastetta (Jos teet maidottoman jätä tämä väliin)
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan kiertoilmalle 200 asteeseen
Jos käytät tavallista uunia 225 asteeseen.
Sekoita jauhot mausteet ja leivinjauhe kulhossa ja nypi huoneenlämpöinen rasva sormenpäillä joukkoon.
Lisää kermaviili/ rahkavalmiste ja juustoraaste ja sekoita taikina tasaiseksi.
Jpeg
Jaa taikina kahteen osaan ja taputtele jauhoisella kädellä reilun sentin paksuiseksi leiväksi.
Pistele leivät haarukalla ja jaa taikinapyörällä kevyesti neljään osaan.
Paista uunin keskiosassa noin 12min. uunista riippuen.
Jpeg
Molemmat leivät mahtuvat samalle pellille loistavasti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Oikein herkulliselta näyttää!!! 🙂