22.4.2015
Meidän perheessä tämä piirakka tunnetaan alun perin nimellä ”Brysselin torttu”.
Vuosia sitten nuorena tyttönä olin au pairina Belgiassa, Brysselissä. Au pair kavereiden kanssa meillä oli
tapana käydä herkuttelemassa kahviloissa upeilla herkullisilla leivoksilla ja tortuilla. Päälimmäisinä noista tortuista
jäi mieleen, että pohja oli usein murumainen, vähän kuten Runebergin tortuissa ja päällä oli joku taivaallinen kreemi ja paljon marjoja tai hedelmiä. Kotiin palattuani kehittelimme tämän piirakan.Se on vai hailea muisto siitä mitä silloin söimme Grand Placen kuppiloissa
mutta muisto kuitenkin. Murumaisuutta luomaan käytin mantelirouhetta, mutta koska nyt perheessämme on allergiaa ja koska halusin
linkittää tämän myllynparhaan kilpailuun, niin vaihdoin mantelin kaurahiutaleisiin ja hyvää tuli!
Tarvitset:
150 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
1 dl Myllyn parhaan kaurahiutaleita
1/2 tl leivinjauhetta
3 1/2 dl vehnäjauhoja
Kostutukseen laimeaa mehua tai maitoa
2 dl kermaa
2 dl vaniljajugurttia
Koristeeksi marjoja tai hedelmiä
Tee näin:
Voitele vuoka.
Mittaa jauhot ja leivinjauhe kippoon valmiiksi.
Mittaa myös kaurahiutaleet valmiiksi.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri keskenään vaahdoksi lisää muna ja vatkaa hyvin.
Ota nyt lusikka tai puulasta ja sekoita jauhot ja kaurahiutaleet taikinan sekaan.
Kumoa taikina piirakkavuokaan. Koska taikina on melko tanakkaa tavaraa levität sen parhaiten
hyvin jauhotetuin käsin.
Paista pohjaa 10-15 minuuttia.Anna pohjan jäähtyä kunnolla.
Sillä välin vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja sekoita jugurtti kerman sekaan.
Kun pohja on jäähtynyt kostuta pohjaa kevyesti ja levitä täyte pohjan päälle.
Koristele mielesi mukaan, vain taivas on rajana!
VINKKI! Vaniljajugurtin sijaan voit käyttää vaikka mansikka jugurttia ja koristella mansikoilla, tai mustikka jugurttia
ja koristella mustikoilla.Tämä on torttu mikä taipuu moneksi!
-BON APETIT!-
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos nalamuru! Joo muistoja on iso repullinen. Yleensä minä kyllä koristelen piirakan vähän runsaammalla kädellä, mutta nyt tuo hymiö sai innostumaan,joten siksi koristelu niin vähäistä. 🙂