Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Muut suolapalat,  Vappu Nähty 167 kertaa
 
04.05.2018
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Pekonimunat


Ennen vappua Löysimme Ilta-Sanomien nettisivuilta jutun pekonimunista. Kuulosti herkulliselta! Ohje löytyi Soppa 365:n sivuilta ja yhden yön miettimisen jälkeen lisäsimme
pekonimunat vapun koekeittiöön.
Helpot tehdä todella maukkaat ja sopivat sormisyötäväksi niin vappuun,juhannukseen kuin uuteen vuoteenkin. Vappu jo hurahti ohitse, mutta seuraaviin juhliin ehdit vielä, suosittelen! :)

Tarvitset:

6 kananmunaa
120 g pekonia
1/2 ruukkua ruohosipulia
1 dl majoneesia
1 tl sinappia
1/2 tl suolaa
ripaus pippuria

Tee näin:

Keitä munat koviksi noin 8 minuuttia.
Paista pekonit pannulla rapeiksi ja laita lautasen päälle talouspaperia, jonka päälle nostat pekonit jäähtymään.
Pilko ruohosipuli ja sekoita majoneesin sekaan mausteet ja ruohosipulisilppu.
Kun pekonit ovat jäähtyneet pilko myös pekoni pieneksi muruksi ja lisää majoneesin sekaan.
Voit laittaa pekonimajoneesin kylmiöön odottamaan munien täyttöä.
Munat kannattaa täyttää juuri ennen tarjoilua.
Kun tarjoilu hetki lähestyy puolita munat ja ota keltuaiset lusikalla munien sisältä pois ja lisää ne sekoittaen pekonimajoneesiin.
Laita pekonimajoneesia lusikalla munien puolikkaisiin, nosta munat tarjoilulautaselle.
Herkuttele! 🙂