24.2.2015
Mieheni täyttää tänään vuosia ja päätin hemmotella häntä tällä ihanalla suklaisella kakulla.
Alkuperäisessä ohjeessani sanotaan maustamatonta jugurttia, mutta koska minä sen unohdin kaupan
hyllylle, päätin rohkeasti kokeilla vaniljan makuista eikä se nyt hullumpi ollutkaan.Mieheni totesi,
että saattoi olla jopa parempaa.Minä tein kakun 24cm vuokaan,halusin siitä korkeamman, mutta ehkä
isompi vuoka olisi parempi ja näinollen matalampi paistoaika koska nyt kakku oli melko ”tanakkaa”
leikattavaa.
Tarvitset:
5dl vehnäjauhoja
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
150g leivontamargariiniä
2dl maustamatonta tai vanilja jugurttia
1 pussi pätkis minibites suklaata
3 munaa
Tee näin:
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
Mittaa kuivat aineet erilliseen kulhoon ja rouhi suklaa pieneksi muruksi.
Lisää rasva sokeri vaahtoon huoneenlämpöiset munat ja vatkaa kunnolla.
Tämän jälkeen sekoita taikinaan jugurtti ja jauhot vuorotellen hyvin vatkaten.
Lopuksi lisää suklaa taikinaan.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.Paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla koska uunithan ovat erilaisia.
Koristele kakku tai syö sellaisenaan.
Minä vaahdotin puoli litraa kermaa ja maustoin sen sokerilla sekä kaakaolla.
Sitten pursotin ruusukkeet ja paloittelin vielä muutamat pätkis patukat rouheeksi
kakun päälle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Tää-Haikuri! 🙂