Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Suolaiset piirakat Nähty 160 kertaa
 
26.02.2019
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTINyhtöpossu piirakka


Tämä resepti kuuluu sarjassa "ei ruokaa roskakoppaan" resepteihin, eli idea piirakkaan syntyi siitä, että viikonloppuna teimme itse nyhtöpossua,
ja kun sitä oli sitten syöty jo ruokana riittämiin mutta vielä oli jäljellä, niin eilen illalla tein siitä meille iltapala piirakan.
Joidenkin aine osien kohdalta on siis vaikea laittaa määriä ylös, koska otin vain sen mitä kaapissa oli.
Pahoittelut tästä epätarkkuudesta! Piirakka oli kuitenkin niin herkullinen hetken mielijohteesta teko, että haluan sen teille tänne jakaa, ja toisaalta laittaa myös
itselleni muistiin seuraavaa kertaa varten.
Tein kaksi piirakkaa,toisen peruspiirakan, toisen gluteenittomana sekä maidottomana,allergia piirakan aineet löydät suluista.

Tarvitset Piirakkapohjaan:

150 g voita (sunnuntai maidotonta leivontamargariinia)
4 dl sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja ( viljatuotteen glut. jauhoseosta)
2-3 rkl vettä
ripaus suolaa

Tai kuten minä hyödynsin tavalliseen piirakkaan pakkasesta löytyneen valmis piirakka pohjan

Täyte:

1 sipuli
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
noin 150 g nyhtöpossua (voit ostaa possun valmiina myös kaupasta, minulla käytössä siis itse valmistetun jämä)
2 munaa
1 prk kolmen juuston ruokakermaa ( maidotonta kaura kasvisrasva ”ruokakermaa” )
Mausteita oman maun mukaan esim. suola, sitruunapippuri, grillimausteseos ja välimeren yrttiseos
noin 1 dl juustoraastetta ( vegaanista juustomurua, tai piirakka onnistuu hyvin ilmankin)

Tee näin:

Tee ensin pohja.
Ota rasva hyvissä ajoin huoneen lämpöön tai mikrota sitä senverran että se on huoneenlämpöistä ja pehmeää(ei sulaa)
Sekoita rasvan sekaan jauhot, suola ja vesi ja muovaa aineksista tasainen taikina.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. (24 cm)
Pilko nyt sipuli ja paprikat ja paista niitä hetki pannulla.
Levitä piirakkapohjan päälle nyhtöpossun liha. Jos palat ovat liian isoja pienennä niitä vielä hiukan.
Levitä lihan päälle paistettu sipuli-paprika seos.
Riko munat mittakannuun ja kaada ruokakerma sekaan.
Lisää mausteet ja sekoita hyvin jotta munien rakenne hajoaa.
Kaada muna-kermaseos vuokaan muiden aineiden päälle.
Ripottele juustoraaste piirakan päälle ja paista 175 asteessa noin 30 min.