26.2.2019
Tarvitset Piirakkapohjaan:
150 g voita (sunnuntai maidotonta leivontamargariinia)
4 dl sämpyläjauhoja/vehnäjauhoja ( viljatuotteen glut. jauhoseosta)
2-3 rkl vettä
ripaus suolaa
Tai kuten minä hyödynsin tavalliseen piirakkaan pakkasesta löytyneen valmis piirakka pohjan
Täyte:
1 sipuli
1/2 keltainen paprika
1/2 punainen paprika
noin 150 g nyhtöpossua (voit ostaa possun valmiina myös kaupasta, minulla käytössä siis itse valmistetun jämä)
2 munaa
1 prk kolmen juuston ruokakermaa ( maidotonta kaura kasvisrasva ”ruokakermaa” )
Mausteita oman maun mukaan esim. suola, sitruunapippuri, grillimausteseos ja välimeren yrttiseos
noin 1 dl juustoraastetta ( vegaanista juustomurua, tai piirakka onnistuu hyvin ilmankin)
Tee näin:
Tee ensin pohja.
Ota rasva hyvissä ajoin huoneen lämpöön tai mikrota sitä senverran että se on huoneenlämpöistä ja pehmeää(ei sulaa)
Sekoita rasvan sekaan jauhot, suola ja vesi ja muovaa aineksista tasainen taikina.
Levitä taikina piirakkavuoan pohjalle. (24 cm)
Pilko nyt sipuli ja paprikat ja paista niitä hetki pannulla.
Levitä piirakkapohjan päälle nyhtöpossun liha. Jos palat ovat liian isoja pienennä niitä vielä hiukan.
Levitä lihan päälle paistettu sipuli-paprika seos.
Riko munat mittakannuun ja kaada ruokakerma sekaan.
Lisää mausteet ja sekoita hyvin jotta munien rakenne hajoaa.
Kaada muna-kermaseos vuokaan muiden aineiden päälle.
Ripottele juustoraaste piirakan päälle ja paista 175 asteessa noin 30 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5654 tähteä
Maailman paras mutakakku
2816 tähteä
Mokkapalat
2555 tähteä
Brookies
1819 tähteä
Britakakku
1527 tähteä
Kiitos Kinuskiemo!
Kyllä meillä kieltämättä oli varsin maistuvat ilta eväät.
Ja voi miten hyvältä muuten maistui itse tehty nyhtöpossu,nam! Herkkua oli sekin!!! Kaikki vaan kokeilemaan!