2.12.2017
Veljeni tyttö täytti marraskuussa 13 vuotta ja lahjatoive tädille oli hyvinkin selvä: Sacher kakku. Itse vähän hämmästyin nuoren neidin toivetta, mutta mikäpäs siinä.
Tuumasta toimeen. Sacherkakkuhan on itävaltalainen suklaakakku johon oman sävynsä antaa aprikoosihillo. Se on kaiketi kehitetty jo 1800-luvun puolella ja alkuperäinen kakku on ymmärrykseni mukaan rekisteröity
ja sen resepti on salainen.
Netin ihmeellisestä maailmasta googlettamalla kuitenkin apua hain ja melko yksinkertaisena ja perinteisenä halusin oman versioni pitää. Kotikokki.net sivustolta sitten otin tukea pohjan tekoon, koska ideani oli saada kakusta gluteeniton. Koristelun suhteen päätin sitten hieman revitellä, koska kyseessä kuitenkin olivat hauskat nuoren neidin synttärit.
24cm vuokaan tarvitset:
150g Brunbergin tummaa suklaata
150g sunnuntai maidotonta margariinia
1 1/2 dl sokeria
4 keltuista
1 dl mantelijauhoa
1 1/2 dl Semperin finmix jauhoseosta
1 dl perunajauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 valkuaista
Sunnuntai margariinia ja gluteenittomia korppujauhoja vuoan voiteluun
Kostutukseen:
2 dl kauramaitoa
2 tl vaniljasokeria
Täytteeksi 1 prk aprikoosihilloa (a400g )
Kuorrutukseen:
170g Brunbergin tummaa suklaata
50g sunnuntai maidotonta margariinia
Koristeeksi: Suklaata ja karamellejä
Oman kakkuni tein maidottomana poislukien koristeet. Meidän juhlien maidoton henkilö karsi nuo koristeet omasta kakkupalastaan pois, mutta jos tarvitset täysin maidottoman kakun
tarkista koristekarkkien maidottomuus jo kaupassa ja jätä valkosuklaa kokonaan pois.Huomioi myös karkkien gluteenittomuus.
Tee näin:
Ota munat huoneen lämpöön jo muutamaa tuntia ennen kakun leivontaa.
Voitele 24cm vuoka valmiiksi ja laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Sulata suklaa valmiiksi ja yhdistä jauhot keskenään.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset erilleen.
Vatkaa rasva ja sokeri keskenään kestäväksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen kunnolla vatkaten.
Seuraavaksi lisää taikinaan suklaa sula ja jauhoseos vielä vatkaten.
Nyt jätä taikina odottamaan ja vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kestäväksi vaahdoksi.
Sekoita lopuksi taikinan sekaan valkuais vaahto puuhaarukalla varovasti käännellen.
Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan ja paista uunissa noin 50 min. Kokeile kypsyys hammastikulla.
Anna kakun jäähtyä ja irrota vuoasta.
Nosta kakkupohja jääkaappiin yön yli. Tämä toki ei ole pakollista mutta gluteenittoman pohjan kanssa operoidessa työtä helpottaa, jos pohja
on jääkaappikylmä.
Seuraavana päivänä leikkaa pohja kolmeen osaan.
Yhdistä kostutus maito ja vaniljasokeri ja kostuta ensimmäinen pohjalevy.
Levitä pohjan päälle aprikoosihilloa nosta sitten seuraava levy ja kostuta se.
Levitä jälleen aprikoosihilloa ja nosta päälle viimeinen pohjalevy. Kostuta vielä kevyesti.
Sulata nyt kuorrutteen suklaa ja rasva ja yhdistä ne keskenään hyvin sekoittaen.
Kun seos on tasainen levitä suklaa seos kakun päälle ja nosta kakku jääkaappiin kylmään.
Tässä vaiheessa valmistin suklaa tikkarit sulattamalla noin 9 palaa tummaa ja 9 palaa valkosuklaata ja valuttamalla suklaat tikkarimuotteihin.
Noin tunnissa tikkarit hyytyivät kylmässä. Jos käytät suklaaraastetta pilko suklaata pieneksi muruksi.
HUOM! Jos kakun on todella oltava täysin maidoton muista jättää valkosuklaa pois ja tarkista karkkien maidottomuus!Muista myös gluteenittomuus.
Viimeistele kakku karamelleillä!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä