2.7.2015
Kesä ei olisi mitään ilman muurinpohjalettu kestejä. Niinpä päätin kokeilla miten inkiväärihunaja
sopii lettujen kaveriksi. Meidän suvun lettumestari vailla vertaa on oma isäni,lasteni vaari.Niinpä kutsuin
Vaarin apuun ja jälleen saimme yhdessä maanmainiot kestit aikaan, Kiitos siis Vaarille pitsireunaisista
lätyistä!
Siitä sopiiko inkivääri lettuihin voidaan olla montaa eri mieltä,mutta ei se hassumpi liitto ollut. Me ratkaisimme
asian näet niin,että emme laittaneet hunajaa taikinaan, vaan sivelimme hunajaa lämpimän letun päälle ikään kuin
hillon korvikkeeksi. Sitten kasa kermavaahtoa ja tuoreita marjoja….. NAM! 🙂
Tarvitset:
2 kananmunaa
1 l. maitoa
1 dl rypsiöljyä
1 1/2 tl suolaa
1 rkl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 dl grahamjauhoja
paistamiseen voita
Tarvitset tietenkin myös muurinpohjapannun ja
valmiiden lettujen kanssa hilloa, kermavaahtoa ja tuoreita marjoja ja
SAM hunaja & inkivääriä.
Tee näin:
Vatkaa munien rakenne rikki.
Lisää muut aineet ja anna taikinan turvota tunnista kahteen.
Kuumenna muurinpohjapannu ja voitele se rasvalla.
Nosta kauhalla pannuun taikinaa ja levitä se lastan avulla hyvin ohueksi kerrokseksi.
Käännä ruskistunut lettu.
Tarjoile heti inkiväärihunajan, hillon, tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kera.
VINKKI!Jos laitat taikinan suureen pulloon,voit sekoittaa taikinaa pulloa ravistamalla ja voit annostella taikinan siististi pannulle.
Voit kuljettaa myös taikinan kätevästi pullossa vaikkapa retkelle!
[hunajainen]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos jjjeen! Joo kyllä letut on vaan niin ihania,ja voihan ne syödä sitten ilman inkivääri-lisääkin!