31.7.2017
Tänään alkoivat työt viiden viikon loman jälkeen. Viikonloppuna tuntui siltä, että loman päättymisen ja toisaalta töiden alun takia vatsa voisi kaivata jotain hyvää.
Vasemman puoleisen valkoisessa piirakkavuoassa olevan piirakan toteutin gluteenittomana ja maidottomana kun taas oikean puoleinen piirakka on tavallinen ja laktoositon.
Kirjaan tähän tavallisen piirakan aineet ja sulkuihin laitan -ttoman piirakan vastaavat aineet. Ainemäärät kummassakin piirakassa ovat yksyhteen samat.
Aineet yhteen (26-27cm) pyöreään piirakkaan:
Pohja:
150 g Sunnuntai maidotonta margariinia
1 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja ( gluteenitonta kaurajauhoa)
1 1/2 dl kaurahiutaleita ( gluteenittomia kaurahiutaleita)
1 tl leivinjauhetta
1 huoneenlämpöinen kananmuna
Täyte:
2 dl valion vaniljarahkaa ( Alpron maidotonta vanilja jugurttia)
1 huoneen lämpöinen kananmuna
1/2 dl sokeia
1 tl vaniljasokeria
3 dl mustikoita
Piirakkavuoan voiteluun sunnuntai maidotonta margariinia
Tee näin:
Voitele vuoka valmiiksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Vaahdota margariini ja sokeri yhdessä.
Yhdistä jauhot ja kaurahiutaleet keskenään.
Vatkaa muna margariini-sokeri vaahtoon ja lisää sitten jauhoseos hyvin sekoittaen.
Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Yhdistä täytteen aineet keskenään.
Levitä mustikat piirakkapohjan päälle ja kaada täyte mustikoiden päälle.
Paista piirakkaa 25-30 minuttia. Anna piirakan jäähtyä ja herkuttele! 🙂
VINKKI! Voit ostaa piirakan seuraksi jäätelöä, mutta toisaalta piirakka on varsin muheva ilman jäätelöäkin.
Sama piirakka toimii myös omenapiirakkana syksyn tullen.
Jos käytät pakaste mustikoita levitä mustikat vielä vähän kohmeisina ja lisää vähän perunajauhoa mustikoiden seuraksi.
Etenkin maidoton piirakka jää pakastemustikoiden kanssa hieman löysäksi.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1802 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Maris, joo kyllä maistui! Nämä piirakat syntyivät minulla lähinnä siitä ajatuksesta, mitä kaapissa sattui olemaan. Tehdessä sitten vasta tajusin että jugurtin loppu ja rahka purkki kumpikin on maustettu vaniljalla! 🙂
Mutta tämä oli taas sarjassa helppoa ja nopeaa kesä leivontaa!