4.10.2014
Vinkit:
9-12 kappaletta
Taikina:
1 sitruunan kuoriraaste
1 dl sitruunamehua (1-2 sitruunaa)
100 g voita tai margariinia
3 munaa
2 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
Täyte:
225 g vadelmia
¾ dl hillosokeria
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
2 tl vaniljasokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
500 g vihreää marsipaania
Ruusut:
vaaleanpunaista marsipaania
Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Purista sitruunamehu.
Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään.
Lisää munavaahtoon sitruunan kuoriraaste ja noin puolet jauhoista nuolijalla käännellen. Lisää loput jauhot vuorotellen voisulan ja sitruunamehun kanssa. Kaada taikina amerikanmuffinssivuokiin.
Paista 200 asteessa 15-18 minuuttia. Anna jäähtyä.
Irrota muffinssit vuoista. Leikkaa terävällä, sahalaitaisella veitsellä muffinssien keskelle kartiomaiset kolot. Säästä irti leikatut palat.
Mittaa vadelmat ja hillosokeri kattilaan. Keitä liedellä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Lusikoi vadelmahillo muffinssien koloihin. Laita kanneksi irti leikattu palanen terävä puoli ylöspäin.
Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi ja ripottele vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Levitä kermavaahtoa reilusti muffinssien päälle ja muotoile pyöreiksi. Kermavaahto toimii myös tarttumapintana kuorrutteelle. Nosta muffinssit jääkaappiin, jotta kermakuorrutus jähmettyy.
Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla ohueksi (n. 2 mm) levyksi. Ota levystä isolla, pyöreällä muotilla (halkaisija 11 cm) ympyröitä. Voit leikata ympyrät myös veitsellä käyttämällä apuna nurinpäin käännettyä lautasta tai mukia. Ohenna ympyrän reunoja kaulimella, tämä helpottaa muffinssin päälle asettamista.
Nosta marsipaaniympyrä muffinssin päälle. Reunan laskokset asettuvat parhaiten, kun venytät levyä irti muffinssin pinnasta. Painele kuorrute sitten tiiviisti muffinssin ympärille. Laita tarjolle kauniisiin paperivuokiin.
Kauli vaaleanpunainen marsipaani tomusokeroidulla alustalla ohueksi (n. 1 mm) levyksi. Leikkaa levy veitsellä pitkiksi suikaleiksi, jotka kapenevat toisesta päästä. Ohenna suikaleen toista sivureunaa kaulimella.
Kieritä suikale rullalle siten, että aloitat kierittämisen kapeasta päästä. Kieritä kukan sisäosa tiiviimmin ja ulommat kerrokset löysemmin. Suikaleen paksumpi reuna jää ruusun sisään piiloon. Lyhennä kantaa veitsellä. Aseta ruusut leivosten päälle.
Tämä resepti on julkaistu myöt Unelmien Talo&Koti-lehdessä toukokuussa 2013.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Äh! Anteeksi Kinuskikissa! Minun piti lisätä tämä kuva gallerian puolelle, koska en ole muuttanut reseptissä mitään.Ainoa että koristukset ovat osittain erilaiset. Nyt kuitenkin lipsautin tämän tänne puolelle. Kyllä tämä on yhtä opettelua tottatosiaan!