7.9.2015
Joitakin päiviä sitten uusi leipomon pitäjä ”Emiliasinii” julkaisi appelsiinisuklaakakku ohjeen,sen parhaan mummun luoman.
Joten nyt kun julkaisen oman mummuni vastaavan kakun mutta ilman suklaa lisää, minulla on lähes rikollinen olo.
Tästä voidaan vain päätellä, että mummujen lempiluotto kakku on appelsiinilla maustettu.
Minun mummuni teki tämän kakun aikoinaan aina nimenomaan marmelaadista jossa oli appelsiinin kuorta mukana.
Pikkutyttönä muistan epämielyttävän suu tuntuman jääneen mieleen juuri noista kuorista. Vaikka muuten kakku olikin taivaallisen hyvää, kuinkas muutenkaan!
Meidän mummu oli kova leipomaan, perusjuttuja kuten pullaa, kakkuja, jouluna torttuja ja pipareita tietenkin. (Mummun pipari ohje jo leipomosta löytyykin 🙂 ) Nyt kuitenkin pala kakkua, olkaa hyvä! vanhan ajan malliin mummun perintö myrnasta tarjoiltuna! 🙂
Tarvitset:
200g voita
2dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
3dl vehnäjauhoja
1/2dl kermaa
300g appelsiinimarmelaadia
Tee näin:
Ota munat huoneen lämpöön muutamaa tuntia ennen leipomista.
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita vehnäjauho, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
Lisää kerma ja osa jauhoista hyvin vatkaten.
Lisää nyt marmelaadi ja sitten loput jauhot ja vatkaa hyvin.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka hyvin ja paista kakku 175 asteisessa uunissa noin 50-55 minuttia.
Kokeile kakun kypsyyttä esim. coctail – tai hammas tikulla.
Anna kakku jäähtyy hetken vuoassa ja kumoa sitten.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Voi kiitos Kristamaria! 🙂 Olipas yllätys löytää uusi kommentti tähän vähän vanhempaan kakkuun! 🙂