8.10.2018
Tarvitset:
75g voita tai (sunnuntai maidoton margariini)
1 1/4dl sokeri
1 muna
2 1/2dl vehnäjauho (glut. jauhoseos)
3rkl kaakao
1tl leivinjauhe
1tl vaniljasokeri
4rkl kahvia
( 5rkl maito tai kauramaito)
Kuorrutteeseen tarvitset:
3dl tomusokeria
1rkl kaakao
3rkl kahvia
noin 1/2 dl sulatettua voita (sunnuntai maidoton margariini)
Nonparellejä tai strösseleitä (tehdessäsi gluteenittomia muista varmistaa strösseleiden gluteenittomuus)
Tee näin:
Notkista ensin voi. Älä kuitenkaan sulata.
Yhdistä kuivat aineet.
Lisää voin sekaan sokeri ja vatkaa.
Lisää sitten muna ja vatkaa jälleen.
Lopuksi lisää jauhot ja kahvi vuorotellen taikinaan.
Maitoa ei siis alkuperäinen ohje sisältänyt, mutta koska taikinan oli niin tanakkaa tavaraa lisäsin siihen maitoa
jonka jälkeen taikina tuntui paremmalta pursotus pussiin laitettavalta.
Laita nyt siis taikina pussiin tai pursotuspussiin ja leikkaa päähän aukko.
Voitele donitsivuoan kolot ja pursota taikinaa koloihin.
Paista donitsit 200 asteissa uunissa 8-10 min.
Ota vuoka pois uunista ja käännä vuoka ylösalaisin ritilän päälle. Kopauta donitsit ritilälle jäähtymään.
Sillävälin kun donitsit jäähtyvät tee kuorrute.
Sekoita tomusokerin sekaan kaakao ja kahvi sekä tarpeellinen määrä rasvaa.
Jos kuorrute jää kovin löysäksi se imeytyy helposti donitsien sisään jos taas kuorrute on kovin tanakkaa sitä on vaikea levittää.
Levitä kuorrute donitsien pinnalle ja viimeistele strösseleillä.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemolle!
Nyt vaan sitten hihat käärien ylös ja tuumasta toimeen! Herkkua pimeneviin iltoihin!