14.12.2014
Minä pyhästi lupasin itselleni, etten tällä viikolla leivo…ja pah, huomasin puoliksi
vahingossa tumman siirappipurkin kyljessä tämän kakun ohjeen ja olihan se pakko
lähteä kokeilemaan.Vasta aloittaessani huomasin senkin, ettei tähän kakkuun tule
kananmunaa ollenkaan, joten tämähän on loistava muna allergisen joulukakku.
Tarvitset:
4 dl piimää
2 dl tummaa siirappia
1 1/2dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
3 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl kardemummaa
1 1/2tl soodaa
175 g sulatettua margariinia
( 2dl rusinoita)
Tee näin:
Sekoita piimä siirappi ja sokeri kulhossa.Lisää keskenään sekoitetut kuivat
aineet ( ja rusinat).Lisää lopuksi sulatettu rasva.Vatkaa taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan.(minun vuoka on vetoisuudeltaan
2l. Ja mahtui hyvin) Paista 175 asteessa noin 60 minuuttia.Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kumoa hieman jäähtyneenä.
Siirappipurkin kyljessä oli todella myös nuo rusinat, mutta koska meillä ei kaikki välitä
rusinoista kakussa jätin ne pois.Kakkutaikinasta tuli ihanan piparimainen tuoksu ja tuore
kakku maistuu hyvältä.Nähtäväksi jää, muuttuuko maku vielä paremmaksi, kun antaa kakun levätä
huomiseen.Että sellainen kokeilu tällä kertaa…..
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tervehdys nanniaj! Kiva huomata että bongasit taas kakun minulta. Lämmintä joulua sinne! 🙂