Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Joulu,  Kahvikakut Nähty 1064 kertaa
 
28.12.2017
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

LUKIJAN RESEPTIMausteinen kuusikakku


Sorruin tässä muutama viikko sitten ostamaan toivepuodista tällaisen kuusivuoan, vaikka yritin itselleni selittää, että ilmankin pärjään. Sieltä se kuitenkin tupsahti itselleni ja täytyy myöntää ettei hullumpi ostos ollenkaan. Tämäkin periaatteessa tuikitavallinen kuivakakku sai näin uuden muodon ja uuden jouluisen ilmeen.
Tämä kuusivuoka on mitattuna piripintaan 2 litraa, samanverran ovat ainakin omat kuivakakku vuokani. Jos et siis innostu tilaamaan kuusivuokaa toivepuodista, voit tehdä saman kakun samoilla aine määrillä ihan tavalliseen kuivakakku vuokaan.
Tämä kakku on gluteeniton ja maidoton, mutta voit toki kääntää kakun ihan tavalliseksikin. Suluista löydät tavallisen kakun aineet.

Tarvitset:

3 kananmunaa huoneenlämpöisinä
3 dl sokeria
175 g sunnuntai maidotonta margariinia (tai laktoositonta voita)
2 1/2 dl alpro:n soijajugurttia ( tai laktoositonta piimää)
4 1/2 dl Semperin fin mix glut. jauhoseosta ( tai vehnäjauhoja)
1 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
2 tl kanelia1
1 tl inkivääriä
1/2 tl neilikkaa

Vuoan voiteluun maidotonta margariinia ja glut. korppujauhoja

Pieni määrä pikeeriä ja vihreitä kuulia sekä koriste rakeita koristelua varten.

Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja voitele ja jauhota vuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Vaahdota munat ja sokeri kevyesti.
Lisää vaahtoon jugurtti ja sulatettu margariini.
Sekoita kuivat aineet taikinaan. ( Älä vatkaa!)
Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin yksi tunti.
Koita kypsyyttä tikulla ja kun kakku on kypsä ota pois uunista.
Ainakin minun uunissa paistoaika oli sama kuin jos olisin paistanut kakun tavallisessa kuivakakku vuoassa.
Anna kakku jäähtyy rauhassa pari tuntia ja kumoa sitten kakku tarjoilu alustalle.
Valmista pikeeri ja koristele kuusi pikeerillä ja karamelleillä.