Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kesä,  Rippijuhlat,  Syntymäpäivät,  Täytekakut Nähty 1055 kertaa
 
27.05.2018
 
3 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton

LUKIJAN RESEPTIMansikka-minttusuklaa kakku


Muutama vuosi sitten markkinoille tuli silloin uusi minttu suklaa rahka valion makumaailmaan. Maitopurkin kyljessä oli ohje tälläisesta kakusta ja silloin sen tein ja galleriaan asti jopa kuvasin. Kakku oli nimittäin todella hyvää!
Nyt eilen meillä oli nuorimman lapseni rippijuhlat ja hänen ehdoton MUST juttu on juuri mansikkakakku! Niinpä päätin kaivaa tämän kakun jälleen päivän valoon ja jakaa sen myös teille, koska tämä on oikeasti hyvää, tulee suht helposti ja koristelukin on kiireiseen juhla-aikaan juuri sellainen miksikä itse sen muotoilet. Toisinsanoen vähällä saa näyttävää kun tehtävää on paljon.
Löydät kakun googlesta minttusuklaa kakku mansikoilla valio.fi

Kuvassa oleva kakku on suurennettu versio 28 cm:n vuokaan 7 munalla paistetusta pohjasta. Käytin 70% kakkupohjan ohjetta.
Mutta tähän kirjaan nyt ihan pienemmän ohjeen. Kinuskikissan muunnostaulukkoja apunakäyttäen tämän itsekin suurensin.
VINKKI! Saat kakusta gluteenittoman helposti muuttaen jauhot gluteenittomiksi ja laktoosittoman huomioimalla myös maidon laktoosittomuuden.
Rahka jo onkin laktoositonta. Huomioi tällöin myös koriste suklaiden gluteenittomuus ja laktoosittomuus
Kakkupohja:

5 munaa
2 dl sokeria
2 1/2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen:

1 1/2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
( Itse kostutin oman kakkuni sulatetuista mansikoista tulleella mansikkamehulla)

Täyte ja koristelu:

3 prk Valion maustettua rahkaa minttu-suklaa
4 dl vispikermaa
2 dl mansikkahilloa
750 g tuoreita tai pakastettuja mansikoita
mintunlehtiä, mintusuklaa makeisia

(Itse käytin kakkuuni pakasteeseen vartavasten jemmatut viimeiset viipale mansikat ja mansikkahillot. Kaupasta hain
vain koriste mansikat ja onnistuin jo saamaan suomalaisia upean toukokuun ansiosta)

Tee näin:

Voitele 24 cm vuoka ja korppujauhota se.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhot ja kaada
taikina vuokaan.
Mikäli teet pohjan 70% ohjeen mukaan noudata erillistä ohjetta.
Paista kakku pohja 45 min.

Jäähdytä kakku pohja.
Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtäsuureen osaan.
Vaahdota kerma ja yhdistä se rahkan kanssa. Kuutioi 2/3 osaa mansikoista.
Nosta alin pohja tarjoiluvadille. Kostuta ja levitä puolet mansikkahillosta,puolet manmsikkakuutioista ja
Reilu kerros kermarahkaseosta pohjan päälle.
Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja täytä kuten edellinenkin väli.
Nosta päälimmäinen levy kakun päälle ja kostuta.
Levitä loppu kermarahka seos kakun päälle ja reunoille ja tasoita lastalla.
Koristele mieleiksesi!
Jos kakusta haluaa tehdä näyttävämmän voi ottaa kermaa lisää vatkata sen ja pursottaa mieleisekseen, mutta ainakin meillä iso näyttävä kakku
sai huomiota ihan tällaisenaan!
Meidän kakussa olleen ristikoristeen olen tehnyt Kinuskikissan ohjeistuksen mukaan.