16.7.2015
Eilen oli mansikka talkoot! Kädet punaisina, pakastimessa hilloa ja kokonaista ja vielä riitti jäätelön kaveriksikin.
Tämä minun luotto ohjeeni on vuosien varrella muotoutunut Marttojen ohjeesta ja muumimamman ohjeesta tehty sekoitus.
Omistan siis kirjan ”muumimamman keittokirja, Sami Malila, WSOY” ja näitä kahta reseptiä muokkaamalla olen oman ohjeeni
tehnyt.Hillosta tulee ehkä hivenen vetelää, mutta jääkaappi kylmänä lettujen päällä, voi kuinka se on hyvää!!
Tarvitset:
5kg mansikoita
2 1/2 kg hillosokeria
1 dl sitruunamehua
Tarpeeksi ison kattilan tai kaksi pienempää
Pakastuksen kestäviä rasioita
Tee näin:
Perkaa ja pilko marjat kattilaan. Mittaa muut aineet myös valmiiksi.
Kaada sitruunamehu kattilaan marjojen päälle.
Kuumenna hitaasti ja kun kattilasta alkaa nousta vesihöyryä lisää hillosokeri vähitellen sekoittaen.
Vähennä lämpöä kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa kevyesti noin 10 min. välillä sekoittaen.
Vahdi koko ajan!
Anna hillon jäähtyä kattilassa 30-45 min. ja sekoita muutaman kerran jäähtymisen aikana että marjat jakautuvat hilloon tasaisesti.
Jäähtymisen aikana kuori vaahto hillon pinnalta kauhalla tai lusikalla.
Laita hillo puhtaisiin purkkeihin sulje purkit tiiviisti ja kun hillo on lopullisesti jäähtynyt
pakasta talven varalle.
VINKKI! mikäli käytät säilöntä ainetta lisää se pakkauksen ohjeiden mukaisesti!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5616 tähteä
Maailman paras mutakakku
2815 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Emolle kauniista sanoista! 🙂