25.12.2014
Tätä lihapiirakkaa tehdään varmasti monessa perheessä, eikä tässä sinällään mitään
erikoista olekaan.Peruspiirakka.Mutta jostain syystä se kuului tiiviisti lapsuuteni
jouluihin.Äidiltä yritin kysyä, että miksi sitä meillä aina tehtiin, mutta eipä osannut
edes äiti kertoa.Idea oli vain se, että aatonaattona, kun kaikki hommat oli tehty ja
kuusikin koristeltu, niin sitten meni tällainen piirakka uuniin ja herkuteltiin sillä.
Enkä ole tästä hassusta tavasta osannut luopua vielä aikuisenakaan, vaan nyt meidän pojat
jo tietävät kysyä, että onhan taas lihapiirakkaa…ja olihan sitä! 🙂
tarvitset pohjaksi:
Sunnuntai merkkisen ison lehtitaikina levy paketin
Täyte:
400g jauhelihaa
4 kananmunaa
2 dl riisiä
1 sipuli
mausteita maun mukaan suolaa, pippuria, paprikamaustetta, yrttimausteita….
1 muna piirakan voiteluun
Tee näin:
Nosta taikina pakkasesta sulamaan ja taikinan sulaessa keitä 4 kananmunaa kovaksi.
Keitä myös riisi.Paista jauheliha ja pilkottu sipuli sekä mausta suolalla.
Pilko munat ja sekoita riisi ja munat liha-sipuli seokseen.
Mausta mieleiseksesi.Tässä vaiheessa voit lisätä yhden raa’an munan lihaseokseen, koska uunissa
kypsyessään se sitoo täyteainetta toisiinsa ja näinollen sitä on helpompi syödä.Ei haittaa jos
unohdat.
Kaulitse puolikas lehtitaikina levy ohueksi isoksi levyksi ja laita uunipellin päälle jolle olet jo laittanut
leivinpaperin.Laita täyte taikinan päälle ja kaulitse taikinan toinen puoli myös isoksi levyksi.
Peitä sillä täyte ja käännä taikinan reunat nätisti päälekkäin.Voitele levulihapiirakka munalla
ja paista 200 asteisessa uunissa noin 30-40 minuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Anteeksi etten ole viestiäsi huomannut kikkara! 🙂 parempi myöhään kuin ei milloinkaan eli hyvä jos vinkistä on apua! Meillä se ainakin on aina toiminut! 🙂