8.10.2017
Minullahan on ollut jo usean vuoden ajan 2 tehokasta oppipoikaa ja apuleipuria keittiössä häärimässä. Nyt vanhempi näistä kahdesta aloitti kokki opinnot ja nuorempi meni ylä asteelle joten köksä tunnit alkoivat. Voitte varmasti kuvitella miten minua nyt hellitään. Nuorempi on köksä tunneistaan aivan innoissaan johtuen varmasti osittain myös ionveljen ammatin valinnasta.
Kuluneella viikolla köksän tunnilla oli tehty sosekeittoa ja näitä tonnikala leipiä. Leivät meille tehtiin uudestaan kotona jo perjantai illan iltapalaksi. Hieman erilainen ohje ja voi vietävä että olivat hyviä.
Opettaja oli heijastanut taululle ohjeen jostain köksän kirjasta josta nuorella leipurilla ei tähän hätään tietoa ollut. Yritän siis selvittää alkuperäis ohjeen tänne myöhemmin, mutta sitä odotellessa, kokeilkaa ihmeessä helppoa ja herkullista ilta palaa. Maistuis varmaan meinaan sullekin! 🙂
22.10 lisäys: Nyt vihdoin muistin tulla lisäämään, että alkuperäinen leipä ohje löytyy seitsemäs lyuokkalaisille suunnatusta kirjasta” kotitalous taiturit. ”
Tällä ohjeella saat 6 kpl valmiita leipiä
Tarvitset:
6 palaa täysjyvä paahtoleipä siivua
ketsuppia tai tomaattipyrettä
Majoneesia
2 pientä tomaattia
2 prk tonnikalahiutaleita ( a 185g)
2 kananmunaa
juustoraastetta
Hyppysellinen suolaa, pippuria ja yrttimaustetta
Tee näin:
Levitä uunipellin päälle leivinpaperi ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Valuta tonnikaloista neste pois lävikössä.
Laita leivät pellille ja levitä ketsuppi leipien päälle.
Pilko tomaatit pieniksi kuutioiksi.
Riko kulhoon munat ja vatkaa rakenne rikki sekä lisää majoneesi, tomaattipalat ja juustoraaste.
Lisää kulhoon vielä mausteet ja sekoita massa.
Levitä nyt paahtoleipien päälle ensin tonnikalaa ja kaada siteen päälle muna-majoneesimassaa.
Työnnä pelti uunin keskitasolle ja paista leipiä noin 20- 25 min.
Tarjoa kylmän maidon, teen tai kaakaomukillisen kanssa!
VINKKI! Saat ohjeesta helposti gluteenittoman vaihtamalla leivät gluteenittomiin leipäsiivuihin. Tällöin valmiita leipiä tulee varmasti enemmän mikäli leipäsiivu on pienempi.
Saat ohjeesta myös maidottoman vaihtamalla juustoraasteen maidottomaan vege-juustoon.
PS. Pahoittelut ohjeen epätarkkuudesta majoneesin ja ketsupin kohdalla. Tarkkaa aine määrää ei ollut tiedossa, koska nuori iltapalan tekijä muisteli ohjeen mutu- tuntumalla.
Töräytimme kyseisiä aineita sen mukaan mikä hyvältä tuntui ja näin saimme hyvää aikaa. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1809 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Aamuriemu ja Maris! Niin, jos meillä ennenkin tehtiin paljon keittiössä niin nyt meillä aika ajoin on kyllä jo ruuhkaa…. Mutta niinhän sitä sanotaan että keittiö on kodin sydän! 🙂
Ja olen kyllä onnellinen että nuo minun nuoremmat ovat innostuneita, esikoinen ei niinkään… toki syömiseen osallistuu mielellään! 🙂