10.7.2016
Kun Kinuskikissan uusi kirja ilmestyi toukokuussa ja rantautui perheeseen, nuorimmainen ihastui oitis kiss kiss torttuun ja ilmoitti,
että sitä tehdään kesällä hänen synttäreille. Ja niin tehtiin, yhdessä. Sitä siinä sitten tehdessä poika ilmoitti että voisko näistä karkeista
äiti tehdä muffinsseja. Poika rakastaa muffinsseja! Hmmm….. idea jäi päähän pyörimään. Ne piti kuulemma olla suklaamuffinssit ja karkkirouhe ei saisi uunissa sulaa vaan pitäisi mukavasti narskua suussa.
Kysyin sitten jo ideoita Kinuskikissalta ja Nalamurultakin eli, meidän pojan ideoima, äidin luoma ja jälleen yhdessä tekemä! 🙂
Terveisiä ja kiitokset siis myös Kinuskikissan ja Nalamurun suuntaan! 🙂
Taikina:
2 munaa
2 dl sokeria
100 g leivontarasvaa
1 prk vaniljarahkaa
4 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota
Kuorrute:
125g kiss kiss karkkeja
2 dl kermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi tarvitset vielä noin 12-14 kiss kiss karkkia koristeluun ja karkkikätkön luomiseen.
Tee näin:
Aloita muffinssien teko jo edellisenä päivänä valmistamalla kuorrute jääkaappiin odottamaan.
Kuorrute-osio on otettu suoraan kinuskikissan uudesta kirjasta kiss kiss tortun kohdalta, ainoa muutos on se, että puolitin ainekset.
Siis leikkaa tai väännä sormilla karkit kahtia, jotta ne sulavat nopeammin. Laita karkit ja kerma kattilaan.
Kuumenna lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet. Älä keitä tämän kauempaa.
Kaada karkkikerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Seuraavana päivänä tee ensin taikina. Ota munat huoneen lämpöön hyvissä ajoin sulata sitten margariini
ja mittaa kaikki kuivat aineet paitsi sokeri kulhoon.
Toiseen kulhoon riko huoneen lämpöiset munat ja mittaa sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna sokeri vaahtoon rahka ja jatka vatkaamista.
Lisää sitten vuorotellen jauhoseos ja margariini ja sekoita hyvin.
Aseta muffinssivuoan koloihin paperiset vuoat ja annostele taikina vuokiin.
Tässä vaiheessa viimeistään on pääleipurin hyvä antaa kaapia kulhot, ja mikäli peukku nousee pystyyn se lienee testilaboratoriolle
positiivinen viesti! 🙂 🙂
Paista muffinssit uunissa 200 asteessa 15-20 minuttia. Tunnet oman uunisi parhaiten joten tarkkaile muffinsseja. Ne ovat kypsiä kun
puutikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna muffinssien jäähtyä jonka jälkeen ota esiin leikkuulauta ja terävä veitsi sekä pienempi veitsi.
Terävällä veitsellä pilko karkkeja pienemmiksi paloiksi. Ei haittaa vaikka osa menisi muruiksi asti.
Pienellä veitsellä koverra muffinssin päälle kolo, ota ”hattu” talteen.
Kätke koloon pari kolme pientä karkkipalaa ja aseta sitten hattu takaisin.
Kun karkkikätköt on tehty voit ottaa karkkikerman kylmästä ja vatkata siitä vaahtoa. Vatkaamisen loppupuolella lisää vaniljakreemijauhe.
Laita sitten karkkivaahto pursotinpussiin missä on tähti tylla ja pursota muffinssin päälle kermaa.
Pilko nyt loput karkit ja sirottele karkkipalat ja murut pursotuksen päälle.
Tästä taikinasta tuli 12 muffinssia ja karkkikerman ainekset riittivät reilusti näiden koristeluun!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiva kiitos Liisukka jos innostuit kokeilemaan. Perus muffinssi yhdistettynä karkkivaahdolla oli ihan hyvää. Jos haluat olla tosi tarkkana (tulee vaikka vieraita ) niin tee silloin vaahto ja koristelu vasta juuri ennen tarjoilua. Mutta jos syömässä on vain oma porukka niin kyllä sen voi jo edellisenä päivänä tehdä. Ei sitä sulamista pahasti tapahtunut sen verran vaan että pakko sanoa. Mutta karkit on tosiaan hyvä sulattaa kermaa jo vuorokautta ennen että saat vaahdon vaahdoksi! 🙂