Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

KISS KISS- muffinssit

10.7.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20160710_182322_600x600.jpg

Kun Kinuskikissan uusi kirja ilmestyi toukokuussa ja rantautui perheeseen, nuorimmainen ihastui oitis kiss kiss torttuun ja ilmoitti,
että sitä tehdään kesällä hänen synttäreille. Ja niin tehtiin, yhdessä. Sitä siinä sitten tehdessä poika ilmoitti että voisko näistä karkeista
äiti tehdä muffinsseja. Poika rakastaa muffinsseja! Hmmm….. idea jäi päähän pyörimään. Ne piti kuulemma olla suklaamuffinssit ja karkkirouhe ei saisi uunissa sulaa vaan pitäisi mukavasti narskua suussa.
Kysyin sitten jo ideoita Kinuskikissalta ja Nalamurultakin eli, meidän pojan ideoima, äidin luoma ja jälleen yhdessä tekemä! 🙂
Terveisiä ja kiitokset siis myös Kinuskikissan ja Nalamurun suuntaan! 🙂

Taikina:

2 munaa
2 dl sokeria
100 g leivontarasvaa
1 prk vaniljarahkaa
4 1/2 dl jauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl kaakaota

Kuorrute:

125g kiss kiss karkkeja
2 dl kermaa
2 rkl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi tarvitset vielä noin 12-14 kiss kiss karkkia koristeluun ja karkkikätkön luomiseen.

Tee näin:

Aloita muffinssien teko jo edellisenä päivänä valmistamalla kuorrute jääkaappiin odottamaan.
Kuorrute-osio on otettu suoraan kinuskikissan uudesta kirjasta kiss kiss tortun kohdalta, ainoa muutos on se, että puolitin ainekset.
Siis leikkaa tai väännä sormilla karkit kahtia, jotta ne sulavat nopeammin. Laita karkit ja kerma kattilaan.
Kuumenna lieden keskilämmöllä sekoitellen, kunnes karkit ovat sulaneet. Älä keitä tämän kauempaa.
Kaada karkkikerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

20160709_120420

Seuraavana päivänä tee ensin taikina. Ota munat huoneen lämpöön hyvissä ajoin sulata sitten margariini
ja mittaa kaikki kuivat aineet paitsi sokeri kulhoon.
Toiseen kulhoon riko huoneen lämpöiset munat ja mittaa sokeri. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna sokeri vaahtoon rahka ja jatka vatkaamista.
Lisää sitten vuorotellen jauhoseos ja margariini ja sekoita hyvin.
Aseta muffinssivuoan koloihin paperiset vuoat ja annostele taikina vuokiin.

20160710_163210

20160710_163247

Tässä vaiheessa viimeistään on pääleipurin hyvä antaa kaapia kulhot, ja mikäli peukku nousee pystyyn se lienee testilaboratoriolle
positiivinen viesti! 🙂 🙂

Paista muffinssit uunissa 200 asteessa 15-20 minuttia. Tunnet oman uunisi parhaiten joten tarkkaile muffinsseja. Ne ovat kypsiä kun
puutikkuun ei enää tartu taikinaa.
Anna muffinssien jäähtyä jonka jälkeen ota esiin leikkuulauta ja terävä veitsi sekä pienempi veitsi.
Terävällä veitsellä pilko karkkeja pienemmiksi paloiksi. Ei haittaa vaikka osa menisi muruiksi asti.
Pienellä veitsellä koverra muffinssin päälle kolo, ota ”hattu” talteen.
Kätke koloon pari kolme pientä karkkipalaa ja aseta sitten hattu takaisin.

20160710_175242

Kun karkkikätköt on tehty voit ottaa karkkikerman kylmästä ja vatkata siitä vaahtoa. Vatkaamisen loppupuolella lisää vaniljakreemijauhe.
Laita sitten karkkivaahto pursotinpussiin missä on tähti tylla ja pursota muffinssin päälle kermaa.
Pilko nyt loput karkit ja sirottele karkkipalat ja murut pursotuksen päälle.

20160710_182239

Tästä taikinasta tuli 12 muffinssia ja karkkikerman ainekset riittivät reilusti näiden koristeluun!

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

Helpot ja nopeatLapsetMuffinssitSyntymäpäivät

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (9)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
14.7.2016 16:18

Kiva kiitos Liisukka jos innostuit kokeilemaan. Perus muffinssi yhdistettynä karkkivaahdolla oli ihan hyvää. Jos haluat olla tosi tarkkana (tulee vaikka vieraita ) niin tee silloin vaahto ja koristelu vasta juuri ennen tarjoilua. Mutta jos syömässä on vain oma porukka niin kyllä sen voi jo edellisenä päivänä tehdä. Ei sitä sulamista pahasti tapahtunut sen verran vaan että pakko sanoa. Mutta karkit on tosiaan hyvä sulattaa kermaa jo vuorokautta ennen että saat vaahdon vaahdoksi! 🙂

Liisukka
14.7.2016 15:33

Näyttää ja kuulostaa niin herkulliselta että näitä pitää lähiaikoihin kokeilla. Tuurilla ehdin saada kiskiskarkit vielä mukaan toivepuotin tilaukseen. Olisikohan pursotus paras vasta vähän ennen tarjoilua jos karkit alkaa sulaa? Vai luuletko että kestävät sulamatta jos smana päivänä tuodaan tarjolle eikä yön yli?

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
13.7.2016 16:53

Kiitos Jensku ja Nalamuru! 🙂 Joo ei ollut yhtään hullumpi idea tuo kiss – vaahto muffinssin päällä.
Sen minkä huomasimme karkkimurskan käytöksessä, niin yön yli jääkaapissa säilyneenä murska alkoi vähän sulaa sekä muffinin sisällä että vaahdon päällä,mutta makuun tuo ei vaikuttanut,ehkä
lähinnä ulkonäköön! 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
13.7.2016 10:52

Tällaisiin te sitten päädyitte 🙂 Näyttää tosi herkullisilta ja uskon että on ollut hyvää.

Jensku
Kinuskileipomo Jensku
13.7.2016 10:17

Ai että, miten hyvännäköisiä ja -kuuloisia, varmasti siis -makuisiakin! 😛 Tuli itsellekin heti tuon kääretortun nähdessäni mieleen, että täytettä voisi kokeilla jossain ihan muussakin kuin rullan yhteydessä 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.7.2016 19:02

Kiitos Maris! 🙂 Hyvä että saimme hyvää mieltä aikaiseksi. Muffinsseista tuli ihan maukkaita ja yhdessä tekeminen on aina hauskaa!!

maris
Kinuskileipomo maris
11.7.2016 17:54

Näyttää ihan huippuherkulliselta! Ja tietysti myös maistuu, koska onhan jo leivontavaiheessa tehty huolelliset analyysit ja makutestit. 🙂
Ja minä tulin taas niiiin iloiselle mielelle tästä kertomastasi yhteisestä leivontahetkestänne!

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
11.7.2016 07:43

Kiitos Lindajohanna! 🙂

Lindajohanna
Kinuskileipomo Lindajohanna
10.7.2016 19:57

Nam! Kuorrute on todella herkullisen näköinen 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa