18.4.2015
Kinkkujuustosarvet ovat kiva välipala koululaiselle tai mukava iltapala koko perheelle.
Saat tällä ohjeella 4 isompaa tai 8 pienempää sarvea joten tuplataikinan teko ei ole hullumpi idea.
Taikina on itsessään kananmunaton. Täytteeseen lisäsin munaa sidosaineeksi mutta voit hyvin jättää
kananmunan täytteestä pois ja kun paistovaiheessa et voitele sarvia munalla niin tämä ohje käy
siis myös kananmunatonta ruokavaliota noudattavalle. Nämä sarvet soveltuvat vähälaktoosista ruokavaliota
noudattavalle, koska itse teen kaiken vähälaktoosisena, mutta kermaviilin ja juuston ja rasvan mukaan
saat näistä myös ihan tavallisia sarvia.
Tarvitset:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 dl Myllyn paras kaurahiutaleita
50g margariinia
200g kermaviiliä
Täyte aineet:
1 kananmuna
1 1/2 dl juustoraastetta
75 g kinkkusuikaleita
Basilikaa oreganoa ja pippuria pikku hyppysellinen
Tee näin:
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää pehmeä rasva.
Lopuksi sekoita taikinan sekaan kermaviili.Erillistä
vaivaamista ei tarvitse tehdä. Laita taikina jääkaappiin
noin 1/2 tunniksi lepäämään.
Levitä jauhoa leivinalustalle reilusti, silloin taikinan työstäminen
on helpompaa.Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse taikina pallosta
pyöreä ”lettu”. Jaa taikina pizzakiekolla tai veitsellä joko 4 tai 8
osaan.
Tee tässä välissä täyte eli sekoita juustoraaste kinkku mausteet ja muna
keskenään.Levitä sitten taikina kolmion kapeaan kärkeen nokare täytettä
ja kieritä kolmio rullalle. voit hieman halutessasi taivuttaa rullaa kaareelle
jolloin siitä tulee sarvi/ croisant mallinen.
Siirrä sarvet uunipellille voitele munalla ja paista uunissa 225 asteessa 15 minuuttia
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos jälleen Emo! Nyt mulla vuorostaan nousee täällä kauraporkkana sämpylä taikina,toivottavasti myös se vielä näkee päivän valon!
No,eno kuin eno mitäs sillä väliä,yhtä hyviä kaikki! 🙂 Joo olen käynyt ihailemassa tuota kalakakkua kyllä,vertaansa vailla. Minun oma kalamieheni,13 v. poikani saapui juuri tänään kala reissulta kummisedän luota ja tuomisina oli siikaa! Nam! Kala homissa en ole yhtä hyvä kuin leivonnassa joten nyt täällä pohdin,miten tuon herkun valmistan!