11.6.2015
Mikä voisikaan olla helpompi ja nopeampi herkku kesällä kuin pappilan hätävara. Voit koota sen mieleisistäsi aineksista
ja saat siitä gluteenittoman tai laktoosittoman niin halutessasi.Meillä tämä on verraton herkku ihan talvellakin.Tämähän
on pyttipannun makea versio,laitat sitä mitä kaapissa on.
Wikipedia kertoo pappilan hätävarasta seuraavaa; Perinteinen pappilanhätävara perustui niin sanottuun leipäkeittoon eli
vanhoja leipiä ei heitetty pois vaan niistä tehtiin hätävara ruokaa, joka ei välttämättä ollut jälkiruokaa. Nykykehitykset eivät siis
ole perinteisen pappilan hätävaraan perustuvia.Sodanajan hätävaraan ei ollut viisasta käyttää kermaa ja siitä tehtyä kermavaahtoa,sillä
sille oli tärkeämpääkin käyttöä.
Nyt kuitenkin herkutellaan ja käytetään kermaa! 🙂
Tästä annoksesta saat 6 hyvänkokoista herkkua.
Tarvitset:
2 prk valion mansikka rahkaa
4 dl kermaa
Mansikkahilloa
24 kpl suklaa pipareita
kinuskikastiketta
nonparelleja
Vähän sokeria
Tee näin:
Vatkaa Kerma vaahdoksi ja mausta se kevyesti sokerilla. Voit jättää myös sokerin pois, koska hillossa on sokeria
ja myös rahkat ovat makeita.
Sekoita mansikkarahkat kermavaahdon sekaan.
Ota esille 6 annoskuppia ja laita jokaisen kupin pohjalle rahka-kerma seosta.
Murskaa sitten 3 piparia rahkan päälle.
Pipareiden päälle laita haluamasi määrä hilloa.
Lopuksi laita päälimmäiseksi kerrokseksi vielä rahka-kerma seosta.
Koristele annos kinuskikastikkeella nonparelleilla ja piparilla.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5632 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Nalamurulle sanoistasi! Todellakin maistuva muunneltava herkku ilman uunia. 🙂