30.11.2014
Ah, ne ensimmäiset joulutortut maistuu vaan niin hyviltä! Kuten moni nyt huomaa pikkujoulu aikaa
on vietetty meidän perheessä.Täytyy myöntää, että useasti turvaudun valmistaikinaan torttujen kohdalla,
koska en vain ole päässyt samalle aaltopituudelle voitaikinoiden kanssa.Mutta tässä ohje, millä teen
silloin kun jaksan väkertää taikinaa leivinalustasta irti.Ja koska meillä ei luumu ole lasten suuri
suosikki, laitoin näihin omena-kaneli marmelaadia.
Taikina:
250g rasvaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
250g maitorahkaa
Tee näin:
Sekoita rasva, jauhot ja leivinjauhe käsin tai monitoimikoneella murumaiseksi seokseksi.
Lisää rahka.Sekoita nopeasti käsin tasaiseksi, älä vaivaa.Painele taikina suorakulmion muotoiseksi
kakuksi kääri taikina kelmuun ja anna jähmettyä kylmässä.
Kaulitse taikina ja muotoile siitä mieleisiäsi torttuja.Itse käytin nyt omena-kaneli marmelaadia
mutta luumu tietenkin kuuluu jouluun myös.
Voitele munalla ja paista 225 asteessa 15 min.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä