23.11.2014
Tämä kakku maistuu joululta, luumulta ja glögiltä.Se on helppo tehdä ja parhaimmillaan
jos saa pari päivää levätä jääkaapin viileydessä.
Tarvitset:
1pss kuivattuja kivettömiä luumuja
3dl valmista glögijuomaa
200g voita
1 1/2dl sokeria
2 munaa
1rkl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
3 1/2dl jauhoja
Koko kakkutaikina syntyy 2 litran kattilassa.Laita ensin luumut ja glögi kattilaan
jakeitä kunnes hedelmät ovat liki soseena.Nosta kattila liedeltä ja lisää rasva nokareina
mukaan sulamaan.Anna hieman jäähtyä.Lisää munat ja sokeri yksitellen sekä vatkaa kunnolla.
Yhdistä vaniljasokeri leivinjauhe suola ja jauhot.Sekoita jauhot taikinan sekaan.
Voitele vuoka rasvalla ja korppujauhota se.Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa
noin 50 minuuttia.
Juhlavuutta kakkuun saat esim.valkosuklaalla ja nonparelleilla.
Ja muista, pari päivää jääkaapissa tekee vain hyvää!
Hyvä idea vaikka tarhatädeille tai koulu-opeille!
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5602 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Moikka Nalamuru! No sinäpä löysitkin reseptin parin vuoden takaa. Varmasti uskaltaa, koska tämähän on juuri kakku joka vain nauttii seisottamisesta. Ja on niin helppokin!
Toki kannattaa vaikka laittaa kakun mukaan lappu jossa kätevästi voi toivottaa hyvää joulua ja samalla kertoa saajalle milloin kakku on tehty ja jos ei aio sitä syödä heti niin laittaapa sitten pakkaseen heti joulua odottamaan! Sinulla kun on niitä taitavia pieniä apukäsiä siellä niin piirtävät vaikka lappuun jotain jouluista! 🙂