29.11.2015
Viime jouluna mainitsin Hanna tädin pikkuleipien yhteydessä perheeseemme kuuluvan ihanan Airi-mummun.
Mummulla on vankka pitkä leipomo ura takanaan ja sillä rakkaudella syntyy edelleen myös taatelikakku. Ohje on siis mummun vanha
ohje ja kulkenut suvussa varmasti kauan.
Taatelikakku on joulun kestosuosikki. Maku on mehevä ja suosikki se on monelle kiireiselle varmasti myös sen takia, että voit tehdä sen vaikka jo viikkoa aiemmin ja antaa olla jääkaapissa. Maku tasoittuu ja paranee. Voit myös pakastaa kakun.
VINKKI! Saat kakusta helposti maidottoman,gluteenittoman ja vegaanisen. Ohjeet muuttamiseen reseptissä suluissa.
Tarvitset:
2dl vettä (tai glögiä)
1 paketti ( 250g) taateleita
200g voita ( tai sunnuntai maidoton margariini)
2 huoneenlämpöistä munaa ( tai 1 dl soya vaniljan makuista vegaani jugurttia)
3dl sokeria
1/2dl kermaa ( tai vegaanista kaurakermaa)
4 1/2dl vehnäjauhoja ( tai gluteenitonta jauhoseosta esim. Viljatuotteen glut.vaalea jauho)
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
Tee näin:
Laita vesi tai glögi sekä taatelit kattilaan ja keitä niitä 10 min. niin että taatelit pehmenevät.
Ota kattila liedeltä pois ja anna jäähtyä sillä välin voit sulattaa voin.
Sekoita myös jauhot ja mausteet keskenään ja mittaa valmiiksi sokeri sekä kerma.
Voit tehosekoittimella vielä hurauttaa taatelit ihan muussiksi, se kuulemma saa kakusta kuohkeamman.
Lisää taateleiden sekaan sokeri ja kananmunat ja vatkaa kunnolla.
Seuraavaksi lisää kerma ja vuorotellen jauhoseos sekä sulatettu voi.
Nyt ota kakkuvuoka ja levitä rasvaa sekä korppujauhoja huolellisesti kakkuvuokaan.
Kaada kakkutaikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa 1 tunti
Anna kakun jäähtyä ja kumoa se jäähtyneenä tarjoilu astialle. Voit halutessasi koristella kakun
mutta herkullinen kakku ei juuri koristeita kaipaa.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Miranster: Kaunis kiitos! Suosittelen kokeilemaan! 🙂