8.12.2015
Vanhin poikani käy opiskelun ohessa kaverin isän firmassa varastotöissä keräten vähän taskurahaa nuoren miehen menojen kartuttamiseen.
Jo jokin aika sitten hän pyysi, voisinko tehdä heille herkuksi töihin juustokakun.
Kuinka helppoa olisikaan ollut katsoa Kinuskikissalta ohje…Ei! Tällä kertaa päätin kehittää jotain uutta ja omaa ja ilmeisesti kakku oli syötävä, koska murentakaan emme saaneet takaisin ja töitä tekevän nuoriso raadin arvio oli ollut että kakku maistui hyvältä!
Ainoa ohje, mikä minulle annettiin, oli, että kakusta pitää löytyä mansikkaa…
Pohjaan tarvitset:
175g Annas peparkakor joulupipareita (voit toki käyttää kakussa myös itsetehtyjä pipareita)
75g voita
Täyte 1 :
2dl kuohukermaa
2prk piparkakkurahkaa
1tlk (500g) valion vanilla-vaniljakastiketta
75g annas peparkakor muruina
3rkl sokeria
6 liivatetta
3rkl vettä
Täyte 2:
3dl mansikkasosetta (itse käytin itse pakastettuja marjoja)
3rkl mansikkamehua tai jotain muuta punaista mehua
4 liivatetta
1/2dl sokeria
Tee näin:
Ota ensin 24cm irtopohja vuoka ja laita vuoan pohjalle ja reunoille leivinpaperia.
Se helpottaa kakun irrottamista vuoasta.
Murskaa pohjan piparit joko käsin tai tehosekoittimella ja sulata voi.
Sekoita sitten voi piparimurskaan ja levitä pohjamassa vuoan pohjalle.
Voit laittaa vuoan kylmään siksi aikaa kunnes valmistat ensimmäisen täytteen.
Murskaa ensimmäisen täytteen piparit valmiiksi muruksi
Lisää kerman sekaan sokeri ja vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kermavaahdon sekaan piparkakkurahkat ja vaniljakastike sekä piparimuru.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja sillä aikaa kuumenna vesitilkka mikrossa kiehuvaksi.
Sulata liivatteet kiehuvaan veteen ja kaada ohuena norona täyteen sekaan. Sekoita hyvin, että liivatteet
varmasti ovat sekaisin täytteen seassa.
Kaada täyte vuokaan ja laita takaisin jääkaappiin. Anna olla kylmässä 3-4 tuntia.
Soseuta mansikat ja lisää soseeseen sokeri.
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan ja sillä aikaa kuumenna mehutilkka mikrossa kiehuvaksi.
Sulata liivatteet mehun sekaan ja kaada ohuena norona mansikkasoseen sekaan. Sekoita huolella.
Kaada nyt mansikkasose vuokaan piparitäytteen päälle ja anna hyytyä vielä muutama tunti vaikka seuraavaan
päivään.
Ota kakku pois vuoasta, siirrä tarjoiluastiaan ja koristele oman mielesi mukaan.
Itse käytin loput piparit, osan murustaen ja muutaman säästin ehjänä kakun päälle.
Lisäksi murustin piparin sekaan kaapista löytyneen valkosuklaan jämän.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos peukutuksesta Lissy! 🙂