9.7.2016
Sain tämän iloleipurin piirakkavuoan osana Myllynparhaan palkintoa osallistuessani täällä suklaataikina tempaukseen.
Vuoan mukana tuli ohje, jota sitten oli pakko lähteä tänään testaamaan, kun kävimme hieman mustikka metsällä.
Vuoka toimi mainiosti ja mikä maistuisikaan paremmalle kuin piirakka itse kerätyistä mustikoista. Nam! 🙂
Tämä helppo ja nopea sekä maukas resepti on siis iloleipurin ja lisää maistuvia ohjeita voit käydä katsomassa
www.iloleipuri.fi
Pohja:
100g margariinia
0.75 dl sokeria
1 muna
3 dl kaurahiutaleita
0.5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 dl mustikoita
(1 dl vadelmia) minulla ei vattuja ollut, ja toimi niinkin.
0.5 dl sokeria
Tee näin:
Sekoita pehmeä rasva ja sokeri keskenään, lisää huoneen lämpöinen muna.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoitat ne taikinan sekaan.
Levitä taikina voideltuun vuokaan ja ripottele marjat pinnalle.
Paista torttua 175 asteessa 30 minuuttia.
Ripottele sokeri tortun päälle heti paiston jälkeen.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.
Tein samalla ohjeella toisenkin piirakan vanhemmille viikonlopun iltaherkuksi, ja vaikka käytössäni ollut sydän vuoka on varmasti
iloleipurin vuokaa pienempi (silmämääräinen arvio) taikina määrä oli aivan passeli. Sydän vuokaan laitoin marjoja noin desin vähemmän kuin
iloleipurin vuokaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Maris! Joo kyllä maistui hyvälle jäätelön kanssa. 🙂
Ohjeessahan on etupäässä kauraa,vain vähän jauhoja,joten suutuntuma oli melko rapsakka. Meillä esimerkiksi jälkikasvu joka tykkää enemmän muropohja tyylisistä piirakoita, sanoi heti että mistä tämä on tehty. Toki varmasti suhdetta voisi halutessaan hieman muuttaa, mutta aikuiseen makuun tämä oli kyllä oikein hyvää! 🙂