7.9.2015
Kun olin lapsi, kuka teki parhaan pannarin? No, mummu tietenkin!
Asuimme keltaisessa isossa rintamamies talossa, mummu ja vaari alakerrassa ja me yläkerrassa.
Kun pannarin tuoksu alkoi kantautua yläkertaan, kipitimme pikkuveljeni kanssa portaita pitkin mummun
herkullisen pannarin luo. Meillä onneksi mummola matka oli lyhyt.
Tarvitset:
4 munaa
8dl maitoa
2rkl sokeria
2tl vaniljasokeria
3 1/2dl vehnäjauhoja
Nokare voita (sulatettuna 2rkl)
Tee näin:
Riko munien rakenne rikki kulhossa.
Lisää kulhoon sokerit ja voi sula.
Lisää maito ja sekoita hyvin.
Lopuksi lisää jauhot vähitellen hyvin vatkaten.
Anna taikinan turvota sen aikaa, että uuni lämpenee 225 asteeseen.
Laita uunipellille leivinpaperi ja kaada taikina paperin päälle.
Paista uunissa 30 minuuttia.
Tarjoile itsetehdyn tai kaupasta ostetun hillon kanssa.
Kuvassa näkyvä pelti on todella se mun mummuni pannari pelti, joka siirtyi aikoinaan äidilleni ja on nyt ollut jo vuosia minun
käytössä. Pellin mitat ovat 34*38 cm ja tuosta taikinamäärästä tulee tuolle pellille juuri sopivan ohut pannari. Eipä olisi mummu tainnut uskoa, jos olisin silloin kertonut, että vielä jonain päivänä hänelle niin tuikitavallinen pelti pääsee netin ihmeelliseen kuva maailmaan.
Pannarin saat muutettua helposti GLUTEENITTOMAKSI ja MAIDOTTOMAKSI seuraavilla ohjeilla. Ohjeen muuttamiseen hain apua ”gluteenitonta leivontaa” blogista.
Tarvitset siis:
2 huoneen lämpöistä kananmunaa
3rkl sokeria
1 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
3 dl Gluteenitonta jauhoa
1/2 l soija/kaura/manteli maitoa sen mukaan mikä itsellesi sopii
2 rkl öljyä
Tee näin:
Riko munat kulhoon ja vatkaa käsi vispilällä munien rakenne rikki. Lisää sokerit, suola sekä maito munien joukkoon.
Gluteenitonta blogin kirjoittaja antoi vinkin, että kun munia vatkaa kovasti, niin se saa aikaa uunissa helpommin pannarille ominaiset ”kukkulat”. No, minä en vielä kyllä omassani kukkuloita erottanut.
Sekoita leivinjauhe jauhojen sekaan ja vatkaa jauhot taikinaan, lopuksi öljy.
Vuoraa pieni pelti (24cmx 34cm) leivinpaperilla ja kaada taikina pellille.
Paista 225 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Nauti tavallisen pannarin tapaan hillon ja kermavaahdon kera! Ja on meinaan hyvää tämäkin….. 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä