3.10.2016
Mieheni työpaikka on siitä kiitollinen, että voin koska tahansa leipoa mitä tahansa, ja kaikki menee! 🙂
Paikan pomolta on jo pariin otteeseen tullut toscakakusta tilauksia (taitaa olla siis suosikki) ja niitä olen sinne sitten tehnyt.
Nyt jälleen tuli kaunis pyyntö joten leipomaan ryhdyin kun aikaa tuossa viikonloppuna oli. Tällä kertaa se piti saada maidottomana.
Aikaisemmin olen aina tehnyt Kinuskikissan ohjeella nyt lähdin mielenkiinnosta googlettamaan tuota maidoton tarvetta.
JA eipä se sitten sen monimutkaisempaa tuntunut olevan kuin että yksi tekijä vaihtoi tavis maidon/kerman maidottomaan kauramaitoon tai että toinen korvasi maidon appelssiinimehulla.
Tuo mehu kuulosti omaan korvaan melko eksoottiselta ratkaisulta, joten päädyin ostamaan kauramaitoa.
Tästä ohjeesta saat varsin muhkean piirakan 33cm x 35cm peltiin.
Tarvitset:
4 munaa
3 dl sokeria
100g sunnuntai maidotonta margariinia
2 dl kauramaitoa
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
Kuorrutteeseen tarvitset:
225 g sunnuntai maidotonta margariinia
2 1/2 dl sokeria
3/4 dl vehnäjauhoja
2 pss mantelirouhetta
3 rkl kauramaitoa
Tee näin:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
sulata rasva, ja yhdistä se maidon kanssa.
Yhdistä jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään.
Vatkaa huoneen lämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Yhdistä muna-sokeri vaahtoon vuorotellen vatkaamalla jauhoseos ja rasva-maitoseos.
Vatkaa kunnolla ja kaada taikina leivinpaperin päälle pellille.
Paista uunissa 12 min.
Sillä aikaa kun pohja paistuu uunissa voit sulattaa kuorrutteen rasvan kattilassa ja sen jälkeen lisäät kaikki loput kuorrutteen aineet kattilaan.
Sekoita hyvin sekaisin ja anna kuorrutteen kiehahtaa pikaisesti.
Ota pohja uunista ja lisää kuorrute osittain paistuneen pohjan päälle ja työnnä nyt vielä uuniin 10 minuutiksi.
Anna toscapiirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten paloiksi kahvipöytään.
PS. Kuulin tänään pomon sanoneen että piirakka oli parempaa kuin työpaikka ruokalan tekemä, joten voidaan kai olla sitä mieltä että maidoton herkku oli onnistunut oikein hyvin! 🙂
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5611 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2550 tähteä
Brookies
1815 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kissa-muori , lämmittää sydäntä kuulla, että teillä tätä jo tehtiin ja tykättiin! 🙂
On totta, että itse tehty leipomus on juhlaa arjen keskellä! Ja miksikäs ei, läheisiään voisi ilahduttaa myös arkena! 🙂