10.5.2015
Aina silloin kun tekee kakun vain omalle väelle, voi kokeilla monia juttuja, joita ei välttämättä uskalla
tehdä, jos kakku lähtee muille. Nyt kakkua syömässä oli vain meidän perhe ja omat vanhemmat, joten mikä oiva
tilaisuus.Halusin siis testata, miten leipomossani oleva pätkis kakku sopisi täyttärin pohjaksi.Se kun on
melko tanakkaa tavaraa suklaan ja rasvan ansiosta.Mutta hyvin sopi. Kostuttamalla pohja levyt huolella, homma toimi
hienosti.
Halusin myös käyttää uusimman aluevaltaukseni eli muroherkun tuotoksia koristeena, siinäkin onnistuin.
Ja maaliskuun 3/2015 MAKU lehdestä bongasin mielenkiintoisen pursotustyylin joka siis sekin piti saada testiin.
No,kakkupa ei tuon pursotuksen jälkeen juuri muuta koristetta tarvitse,se on kuin karamelli!
Kakkupohja:
Löydät sen osoitteesta: http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/mari-johanna/patkis-kakku/
Eli tee kakku normaalisti kakun kokoamista edeltävänä päivänä 24cm vuokaan.Säilytä jäähtynyt kakku
yön yli jääkaapissa.
Seuraavana päivänä leikkaa kakku kolmeen osaan.
Täyte:
2dl kermaa
2prk vaniljarahkaa
2-3dl vadelmia
sokeria oman maun mukaan
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita muut aineet kermavaahdon sekaan.
Kokoa kakku tarjoilualustalle.Kostuta kakkupohjat huolella ja laita vadelmarahkaa kerrosten väliin.
Siirrä kakku kylmään odottamaan tarjoilupäivää.
Koristelu:
6dl kermaa
oman maun mukaan sokeria
haluamasi väristä pasta väriä muutama tippa (minulla nyt siis käytössä vain punainen)
Pursotusvinkki on siis napattu MAKU lehdestä 3/2015. Se on kakkutaiteilija Emma Iivanaisen käsialaa.
Vatkaa kerma vaahdoksi, jaa se kahteen osaan ja värjää toinen vaahto punaiseksi. Laita ohut kerros kakun pintaan
kermavaahtoa tarttumapinnaksi tulevalle pursotukselle.
Laita pursotuspussiin tähtitylla.
Täytä pussi puoliksi valkoisella ja puoliksi vaaleanpunaisella (siis korkeus suunnassa)
Purista pussia kevyesti ja nosta tylla suoraan ylöspäin.Jatka kukkien pursottamista, kunnes koko kakku on
kuorrutettu. Säilytä kakku jääkaapissa.
Lisäksi kakussa muroherkusta tekemäni sydämmet.
Ohjeen muroherkkuun löydät leipomostani: http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/mari-johanna/muroherkku-koristeet/
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5607 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2541 tähteä
Brookies
1814 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Kiitos Kinuskiemo! 🙂 Kakku meni sinulta ohi ehkä myös sen takia,että laitoin sen leipomoon äitienpäivän iltana ja kun olin sen julkaissut se viipyi etusivulla ehkä noin kolme tuntia.Tuli oikein ruuhka,kaikki päivittivät yhtä aikaa ihania luomuksiaan.
Mutta se oli onnistunut kokeilu ja pätkiskakku toimi pohjana mielettömän hyvin! 🙂