Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Kesä,  Salaatit,  Vappu Nähty 301 kertaa
 
04.05.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Herkullinen perunasalaatti


Keskimmäisen pojan kummitäti teki tätä joskus muutamia vuosia sitten poikani ollessa heillä kalastusreissulla.
Kalareissun jälkeen perunasalaattia ikänsä inhonnut poika saapui kotiin silmät sädehtien, että äiti tiedätkö muuten oli sika hyvää...
Salaatin alkuperää en valitettavasti tiedä, mutta meidän listoille salaatti jäi.
Äkkiseltään luettuna salaatti kuulostaa monimutkaiselta ja vaivalloiselta tehdä, mutta anna salaatille mahdollisuus ja kokeile kerran, et kadu.
Lupaan, että teet sen toistekin! :)
Olen aina ajatellut, että en voi tätä täällä julkaista että eihän tämä leipomista ole.. eikä toki olekaan! Mutta nyt kun Kinuskikissa itsekin julkaisi perunasalaatin
niin uskaltauduin tämän herkun teille jakamaan.
Ruokaisamman salaatista tekee kinkku mutta joskus grilliruoan seuraksi teen salaatin ilman kinkkua ja taas uppoaa kansaan.
Maistuis varmaan sullekin... :)

Tarvitset:

6-8 perunaa
2 porkkanaa
4 kananmunaa
pieni pala purjoa
1 pussi pakasteherneitä
ripaus suolaa
250 g kinkkusuikaleita
400 g majoneesia ( itse käytän yleensä laktoositonta ja gluteenitonta, alkuperäisessä ohjeessa oli Hellmans-merkkistä,
merkillä en usko olevan väliä)

Tee näin:

Keitä perunat ja kananmunat (munat koviksi noin 8 min. ) jo edellisenä iltana valmiiksi ja laita kylmiöön odottamaan seuraavaa päivää.
Kuori porkkanat ja pilko ne ohuiksi lastuiksi. Laita porkkanat ja herneet kattilaan keitä kypsiksi. Mausta suolalla.
Pilko perunat,munat ja purjo ja laita ne tarpeeksi isoon kulhoon, missä salaatti on hyvä sekoittaa.
Jos lisäät kinkkua lisää se kippoon.
Kun porkkanat ja herneet ovat jäähtyneet lisää ne kippoon.
Lopuksi laita majoneesi kippoon ja sekoita perunasalaatti hyvin sekaisin.
Säilytä kylmässä.
Perunasalaatti on ruokaisa eväs sellaisenaan mutta käy mainiosti lisäkkeeksi grilliruoallekin!