1.9.2018
VINKKI!
Saat ohjeesta helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Maidottomaksi kakun saat vaihtamalla voin sunnuntai maidottomaan margariiniin
sekä kerman ja maidon vastaaviin maidottomiin kauravaihto-ehtoihin.
Sikke lupaa, että voin keittäminen on helppoa: voita kiehutetaan kattilassa niin kauan kunnes siitä lähtee pähkinäinen tuoksu ja voi vaahtoaa.
Vaahdon alle kehittyy ruskistettua voita joka on syytä ottaa juuri silloin kattilasta toiseen astiaan, ettei lisä kuumennus aiheuta pohjaan palamista.
Ensialkuun tämä kuulosti minustakin hankalalta, mutta selvisin. Niin teet sinäkin! 🙂
Tarvitset:
65g voita
2 munaa
200g fariinisokeria
180g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1/2dl kermaa
1/2dl maitoa
6 keskikokoista omenaa
kanelia ja sokeria
Tee näin:
Kiehuta ensin voi yllä Vinkki-osiossa annetun ohjeen mukaisesti. Jätä sitten voi jäähtymään.
Voin jäähtyessä vatkaa huoneen lämpöiset munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja mausteet toisessa kipossa sekä mittaa kerma sekä maito.
Lisää muna sokeri vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa ja maitoa. Lopuksi vatkaa sekaan jäähtynyt voi.
Taikina jää melko löysäksi.
Laita nyt uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Levitä pienelle uunipellille leivinpaperi ja kaada pohjataikina pellille.
Kuori ja pilko omenat sekä levitä omenat taikinan päälle.
Levitä omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
Paista uunissa 30-35 minuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1521 tähteä
Kiitos Maris! En minä tiedä, siinä Siken ohjeessa ei mainittu sekoittamisesta mitään jos oikein muistan. Minä kyllä sekoittelin pari kertaa ja ihan kaikenrasvan laitoin. Mitään en erotellut. Toiminko oikein, sitä en todella tiedä mutta herkullista oli.