Kinuskileipomo mari-johanna

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Syksy Nähty 826 kertaa
 
01.09.2018
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton

Herkullinen omenakakku


Pari viikkoa sitten luin netin kautta Ilta-Sanomia ja sieltä silmiini osui tämä herkullisen omenakakun ohje. Ohje on Sikke Sumarin ja löytyy ihan googlesta nimellä Sikke Sumarin omenakakku.
Pakkohan tätä sitten oli lähteä silläkin uhalla testaamaan,vaikka ohjeessa puhutiin voin keittämisestä.Minä kun ajattelin sen vaiheen vähintäänkin tyriväni, mutta ei. Ohje oli helppo ja fariinisokerin aromi ja voin keittäminen ovatkin varmasti tämän kakun juju. Hyvää oli, vei kielen mennessään. Nyt tein kakun piirakka muotoon mutta seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla irtoreuna vuokaa, tulisi enemmän kakkumaisuutta ulkonäköön.

VINKKI!
Saat ohjeesta helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Maidottomaksi kakun saat vaihtamalla voin sunnuntai maidottomaan margariiniin
sekä kerman ja maidon vastaaviin maidottomiin kauravaihto-ehtoihin.

Sikke lupaa, että voin keittäminen on helppoa: voita kiehutetaan kattilassa niin kauan kunnes siitä lähtee pähkinäinen tuoksu ja voi vaahtoaa.
Vaahdon alle kehittyy ruskistettua voita joka on syytä ottaa juuri silloin kattilasta toiseen astiaan, ettei lisä kuumennus aiheuta pohjaan palamista.
Ensialkuun tämä kuulosti minustakin hankalalta, mutta selvisin. Niin teet sinäkin! 🙂

Tarvitset:

65g voita
2 munaa
200g fariinisokeria
180g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1/2dl kermaa
1/2dl maitoa

6 keskikokoista omenaa
kanelia ja sokeria

Tee näin:
Kiehuta ensin voi yllä Vinkki-osiossa annetun ohjeen mukaisesti. Jätä sitten voi jäähtymään.
Voin jäähtyessä vatkaa huoneen lämpöiset munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja mausteet toisessa kipossa sekä mittaa kerma sekä maito.
Lisää muna sokeri vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa ja maitoa. Lopuksi vatkaa sekaan jäähtynyt voi.
Taikina jää melko löysäksi.
Laita nyt uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Levitä pienelle uunipellille leivinpaperi ja kaada pohjataikina pellille.
Kuori ja pilko omenat sekä levitä omenat taikinan päälle.
Levitä omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
Paista uunissa 30-35 minuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.