Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Herkullinen omenakakku

1.9.2018

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20180826_173856_600x600.jpg

Pari viikkoa sitten luin netin kautta Ilta-Sanomia ja sieltä silmiini osui tämä herkullisen omenakakun ohje. Ohje on Sikke Sumarin ja löytyy ihan googlesta nimellä Sikke Sumarin omenakakku.
Pakkohan tätä sitten oli lähteä silläkin uhalla testaamaan,vaikka ohjeessa puhutiin voin keittämisestä.Minä kun ajattelin sen vaiheen vähintäänkin tyriväni, mutta ei. Ohje oli helppo ja fariinisokerin aromi ja voin keittäminen ovatkin varmasti tämän kakun juju. Hyvää oli, vei kielen mennessään. Nyt tein kakun piirakka muotoon mutta seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla irtoreuna vuokaa, tulisi enemmän kakkumaisuutta ulkonäköön.

VINKKI!
Saat ohjeesta helposti gluteenittoman vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Maidottomaksi kakun saat vaihtamalla voin sunnuntai maidottomaan margariiniin
sekä kerman ja maidon vastaaviin maidottomiin kauravaihto-ehtoihin.

Sikke lupaa, että voin keittäminen on helppoa: voita kiehutetaan kattilassa niin kauan kunnes siitä lähtee pähkinäinen tuoksu ja voi vaahtoaa.
Vaahdon alle kehittyy ruskistettua voita joka on syytä ottaa juuri silloin kattilasta toiseen astiaan, ettei lisä kuumennus aiheuta pohjaan palamista.
Ensialkuun tämä kuulosti minustakin hankalalta, mutta selvisin. Niin teet sinäkin! 🙂

Tarvitset:

65g voita
2 munaa
200g fariinisokeria
180g vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1tl kanelia
1tl kardemummaa
1/2dl kermaa
1/2dl maitoa

6 keskikokoista omenaa
kanelia ja sokeria

Tee näin:
Kiehuta ensin voi yllä Vinkki-osiossa annetun ohjeen mukaisesti. Jätä sitten voi jäähtymään.
Voin jäähtyessä vatkaa huoneen lämpöiset munat ja fariinisokeri vaahdoksi.
Yhdistä jauhot ja mausteet toisessa kipossa sekä mittaa kerma sekä maito.
Lisää muna sokeri vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja kermaa ja maitoa. Lopuksi vatkaa sekaan jäähtynyt voi.
Taikina jää melko löysäksi.
Laita nyt uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
Levitä pienelle uunipellille leivinpaperi ja kaada pohjataikina pellille.
Kuori ja pilko omenat sekä levitä omenat taikinan päälle.
Levitä omenaviipaleiden päälle kanelia ja sokeria.
Paista uunissa 30-35 minuttia.
Anna jäähtyä ja tarjoile vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.

Ainesosat

Omena

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidoton

Kategoriat

Helpot ja nopeatMakeat piirakatSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
4.9.2018 17:51

Kiitos Maris! En minä tiedä, siinä Siken ohjeessa ei mainittu sekoittamisesta mitään jos oikein muistan. Minä kyllä sekoittelin pari kertaa ja ihan kaikenrasvan laitoin. Mitään en erotellut. Toiminko oikein, sitä en todella tiedä mutta herkullista oli.

maris
Kinuskileipomo maris
2.9.2018 23:45

Tämähän vaikuttaakin tutulta! Nyt muistan, että olen itsekin tätä ohjetta jossain katsellut. Juuri tuosta ruskistetusta voista muistin. 🙂 Se tuokin varmasti mahtavaa aromia pohjaan.
Voita ei siis sekoitella kiehumisen aikana lainkaan? Vaan sieltä vaahdon alta otetaan se ruskistunut osa? Ymmärsinkö oikein? 😊 Muistelen, että lusikkaleipiin kun olen voin ruskistanut, niin olen välillä sekoitellut. Ja kun vaahto on laskeutunut ja voi ruskehtavaa niin olen ottanut pois hellalta. Toimisikohan tässä samoin… 🤔

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa