Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Glögi-juustokakku

20.12.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20141218_222752_600x600.jpg

Minun jouluni värit ovat punainen ja valkoinen.Koko suomi leipoo ohjelmasta jäi
mieleeni ekalla kaudella Iivanaisen Emma Painted by cakes blogin kanssa.Nyt huomasin siellä
tämänkaltaisen upean luomuksen.Pienillä muutoksilla sitä kokeilin ja kyllä oli suussa sulavaa.
Minä siis esim.suurensin ohjetta koska tarvitsin kakun 27cm vuokaan Emman ohje on pienempi
ja myös täytteeseen laitoin vähän lisäpotkua.

Pohja:
300g joulupipareita
100g margariinia

valkosuklaamousse:
400g vaniljatuorejuustoa
4dl kermaa
3tl vaniljasokeria
200g valkosuklaata
4 liivatetta
4rkl sitruunanmehua
(150g mariannekarkkirouhetta, tämä
oli siis se oma lisäys)

Kiille:
4dl glögiä
3liivatelehteä

Tee näin:
Murskaa piparit tehosekoittimessa ja sekoita piparimurut sulan margariinin
kanssa keskenään.Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja tasoita pipari
murumassa vuoan pohjalle tasaiseksi.
Valmista mousse.Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon vaniljasokeri.Sulata
valkosuklaa ja sekoita kermavaahto tuorejuusto ja valkosuklaa keskenään tasaiseksi.
Kuumenna sitruunanmehu sillä aikaa kun liivatelehdet likoavat kylmässä vedessä.
Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sekoita liivate mehu ohuena nauhana
muun moussen sekaan.Jos lisäät marianne murskan lisää se viimeiseksi.
Kaada mousse vuokaan pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään noin 3tunniksi.
Kun kakku on hyytynyt laita kiilteen liivatteet kylmään veteen ja lämmitä sillä aikaa
glögi.Purista liivatteista kylmä vesi pois ja sekoita liivatteet huolella glögiin.
Anna glögin jäähtyä hetki, ettei kuuma glögi sulata jo hyytynyttä moussea.Kaada sitten
kiille valkosuklaa moussen päälle ja anna hyytyä vielä 2-3 tuntia jääkaapissa.
Koristele kakku valkosuklaasta raastetulla ”lumella” ja karkkikepeillä.

Emma oli koristellut kakun vähän toisin, mutta minä tein näin.Hän oli tehnyt moussen myös ehkä
vähän toisessa järjestyksessä, mutta koska kakkuni oli onnistunut niin kumpikin tapa varmasti
ihan hyvä.

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

JouluJuusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa